Τεράστια επιτυχία για τον Ανδρέα Τζιακούρη στη Γαλλία

TC TIGNET GPJ TOURNOI OPEN

Ο Ανδρέας Τζιακούρης σημείωσε σημαντική επιτυχία στο πρωτάθλημα TC Tignet GPJ Tournoi Open, που διεξήχθη στην ομώνυμη πόλη Τινιέ στη Νοτιοανατολική Γαλλία.

Ο 16χρονος κύπριος αντισφαιριστής (ημερ. γενν. 31/5/2002), συμμετείχε στο κυρίως ταμπλό της κατηγορίας ανδρών, κατακτώντας τον τίτλο σε ένα πρωτάθλημα που είναι ενταγμένο στο επίσημο καλεντάρι της Γαλλικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.

Για να φτάσει στον πρώτο του τίτλο σε Γαλλικό τουρνουά Ανδρών, ο Τζιακούρης νίκησε διαδοχικά τους Tony Khamassi (ASLM Tennis Cannes), Chris Conrardy (TC Vignal), Hugo Vouillat (ASTL St Cezairre) και Alexis Delisle (TCM Mouans Sartoux).

Ο Ανδρέας Τζιακούρης φοιτά στη φημισμένη ακαδημία Μουράτογλου από τον Σεπτέμβρη του 2016, συμμετέχοντας έκτοτε σε αρκετά πρωταθλήματα που διεξάγονται στο πλαίσιο των Γαλλικών διοργανώσεων, σε μια χώρα με παράδοση στην ανάδειξη ταλέντων.

Σε ηλικία οκτώ ετών είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα ανίχνευσης ταλέντων της ΟΑΚ, και από τα δέκα του χρόνια ήταν αθλητής του Ομίλου Αντισφαίρισης Field Club στη Λευκωσία. Εκεί παρέμεινε για τέσσερα περίπου χρόνια, πριν γίνει δεκτός στην φημισμένη ακαδημία AS Mouratoglou CC (άμεσα συνδεδεμένη και με την ανάδειξη του Μάρκου Παγδατή).

Αναγνωρίζοντας την επιτυχία του Ανδρέας Τζιακούρη, η Ακαδημία Μουράτογλου σε παρουσίαση στην επίσημη ιστοσελίδα της, τον ανακήρυξε ως αντισφαιριστή του μήνα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ