aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΈπεσε... μαχόμενος ο Παγδατής

Έπεσε… μαχόμενος ο Παγδατής

Ο Jozef Kovalik αξιοποίησε στο έπακρο την καταπληκτική φυσική του κατάσταση και κέρδισε τον Μάρκο Παγδατή έπειτα από έναν πολύ κλειστό προημιτελικό στο Sofia Open, για να προκριθεί στον πρώτο του ημιτελικό σε ATP διοργάνωση στην καριέρα του.

Διαβάστε επίσης: Σούπερ Παγδατής απέκλεισε το Νο25 στον κόσμο

Μετά από δυο εξαντλητικά σετ κι έναν αγώνα που πλησίασε τις δυο ώρες σε διάρκεια, ο Jozef Kovalik κατάφερε να επικρατήσει του Μάρκου Παγδατή με 7-6 (2), 6-4 και να προκριθεί στα ημιτελικά του Sofia Open.

Διαβάστε επίσης: Πρόωρος αποκλεισμός για τον Μάρκο

Ο Παγδατής είχε ένα πολύ καλό τουρνουά στη Σόφια και απέκλεισε το Νο. 2 του ταμπλό, Adrian Mannarino, στον χθεσινό του αγώνα για τον 2ο γύρο. Σήμερα δεν είχε την ίδια φρεσκάδα και φάνηκε να μένει από δυνάμεις, ειδικότερα στο 2ο σετ, για να ηττηθεί από έναν πολύ νεότερο αντίπαλο, παρόλο που κατά διαστήματα έπαιξε ποιοτικότερο τένις.

Διαβάστε επίσης: Δύσκολη αποστολή για τον Παγδατή!

Ο μόλις 25χρονος Kovalik, έχει ξεκινήσει από τα προκριματικά την προσπάθειά του στο τουρνουά της Βουλγαρίας και αυτή ήταν η 5η του αναμέτρηση στις τελευταίες 6 μέρες, αυτό ωστόσο δεν τον εμπόδισε να φτάσει και στην 5η του νίκη, διατηρώντας σταθερή την απόδοσή του μέχρι και τον τελευταίο πόντο.

Στο 1ο σετ ο Σλοβάκος είχε προηγηθεί με 5-3, αλλά ο Παγδατής κατάφερε να σβήσει ένα set point και μετά από ένα game με 3 ισοπαλίες να φτάσει τελικά στο break, μειώνοντας σε 5-4. Ο Κύπριος άντεξε μέχρι το tie-break, εκεί όμως ο Kovalik παρουσιάστηκε πολύ ψύχραιμος και δεν έκανε λάθη, για να το κατακτήσει με 7-2.

Ο 32χρονος Μάρκος άνοιξε το 2ο σετ με δυο love service games, όσο περνούσε η ώρα όμως τα σημάδια κόπωσης γινόντουσαν όλο και πιο εμφανή. Στο 5ο game κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του, σώζοντας 3 break points, δεν έκανε το ίδιο όμως και στο 9ο, στο οποίο ο Σλοβάκος έκανε το μεγάλο break και προηγήθηκε με 5-4.

Στο επεισοδιακό 10ο game, ο Kovalik προηγήθηκε με 30-0 και με 40-30, ο Παγδατής όμως έκανε την απέλπιδα προσπάθειά του και δημιούργησε ένα break point για να επιστρέψει στον αγώνα. Αρκετά ψύχραιμος και πάλι, ο Σλοβάκος το έσβησε και τελείωσε το ματς με έναν service winner στο 2ο match point του, έπειτα από 1 ώρα και 53 λεπτά συνολικού αγώνα.

Στον πρώτο του ημιτελικό σε ATP διοργάνωση στην καριέρα του, ο Kovalik θα αντιμετωπίσει τον Marius Copil, που στον πρώτο αγώνα της ημέρας επικράτησε του Gilles Muller, No. 3 στο ταμπλό, με 6-4, 6-4.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ