aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΕλληνικός θρίαμβος από Τσιτσιπά και Σάκκαρη (video)

Ελληνικός θρίαμβος από Τσιτσιπά και Σάκκαρη (video)

Στο διπλό μικτό κρίθηκε ο δεύτερος αγώνας της Ελλάδας στο Hopman Cup με αντίπαλο τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ηγετική παρουσία της Σερίνα Γουίλιαμς στο tie, δεν στάθηκε ικανή να περιορίσει τον νεανικό ενθουσιασμό της ελληνικής ομάδας η οποία επιβλήθηκε 4-1, 1-4, 4-2 στο καθοριστικό μικτό και διατήρησε ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης στον τελικό της διοργάνωσης!

Σε αντίθεση με το μικτό κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία, το ελληνικό δίδυμο παρουσιάστηκε πιο δεμένο, αποφασιστικό και αποτελεσματικό με αποτέλεσμα να φτάσει στη νίκη κόντρα στους Σερίνα Γουίλιαμς/Φράνσις Τιαφό.

Το κοινό στην RAC Arena στάθηκε και πάλι στο πλευρό της Ελληνικής ομάδας με πολλούς συμπατριώτες μας να στηρίζουν την προσπάθεια του Στέφανου και της Μαρίας, οδηγώντας τους σε μια μεγάλη νίκη.

Πλέον, το Ελληνικό δίδυμο θα έχει μπροστά του τρεις μέρες να προετοιμαστεί για τον “τελικό” απέναντι στην Ελβετία του Ρότζερ Φέντερερ, με τον αγώνα Τσιτσιπάς-Φέντερερ να έχει ήδη αποκτήσει χαρακτήρα “blockbuster” για τους Αυστραλούς και φυσικά για την Ελληνική κοινότητα στο μεγάλο νησί.

Στο πρώτο ματς του tie, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε την πρώτη του singles νίκη στο θεσμό, επικρατώντας 6-3, 6-7(3), 6-3 του Φράνσις Τιαφό.

Ο 20χρονος πρωταθλητής μας, Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά την ήττα από τον Κάμερον Νόρι στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, έδειξε να πατάει πολύ καλύτερα στην RΑC Arena και να παρουσιάζεται σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με το “προβληματικό” ματς με τον Βρετανό.

Ήταν το δεύτερο μεταξύ τους meeting, μετά από αυτό στο NextGen του Μιλάνου, με τον Στέφανο να χρειάζεται 2 ώρες και 15 λεπτά για να φτάσει στη δύσκολη νίκη ξανά επί του 20χρονου Αμερικανού.

“Στο πρώτο ματς με τον Κάμερον, δεν ένιωσα καλά. Δεν μπορούσα να αντέξω. Ένιωθα ότι ξέμενα από ανάσες. Σήμερα, ένιωσα πιο άνετα στα μεγάλα ράλι και τα χτυπήματά μου ήταν καλύτερα. Ένιωσα περισσότερη αυτοπεποίθηση. Ο Φράνσις μου είπε ότι ένιωσε ακριβώς όπως ένιωθα κι εγώ στο πρώτο ματς. Του είπα ότι πιθανότατα οφείλεται στο jet lag και στη ζέστη” είπε ο Στέφανος αμέσως μετά.

Ακολούθησε ο σπουδαίος αγώνας της Μαρίας Σάκκαρη με τη Σερίνα Γουίλιαμς όπου η Αμερικανίδα Θρύλος επιβλήθηκε 7-6(3), 6-2 της κορυφαίας Ελληνίδας.

Η Σάκκαρη ξεκίνησε δυνατά το ματς και πήρε προβάδισμα με 3-1 games, όμως στη συνέχεια η Σερίνα ανέβασε την απόδοσή της και έπαιξε πιο αποφασιστικά και ψύχραιμα στις κρίσιμες στιγμές, κατακτώντας το πρώτο σετ στο tie break.

Στο 2ο σετ, το έργο της 36χρονης ήταν πιο εύκολο, κυριαρχόντας της αντιπάλου της στην RAC Arena.

Η Γουίλιαμς τελείωσε το ματς με 29 winners και 13 άσους, στη 1 ώρα και 44 λεπτά αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ