aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΤο μέλλον και ο... παλιός

Το μέλλον και ο… παλιός

TOY ΑΡΓΥΡΗ ΑΡΓΥΡΟΥ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ)

Την Τετάρτη (8/8/18) το πρωί η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί από τρεις αθλητές στις προκριματικές σειρές των αγωνισμάτων τους στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου. Και οι τρεις αθλητές μας έφτασαν στο Βερολίνο το βράδυ της Δευτέρας (6/8/18) και όπως ήταν λογικό την Τρίτη το πρωί πήγαν για προπόνηση, ξεμούδιασμα και ξεκαθάρισμα… πλάνου για τη δύσκολη προσπάθειά τους.

Από αυτούς οι δύο αποτελούν το μέλλον του κυπριακού στίβου και λαμβάνουν μέρος στο 24ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με πρόσκληση, ύστερα από επιτυχείς ενέργειες της ΚΟΕΑΣ. Πρόκειται για τη Ναταλία Χριστοφή (100μ. εμπόδια) και τον Παΐσιο Δημητριάδη (200μ.), ενώ ο τρίτος της σχετικής παρέας είναι ένας έμπειρος αθλητής μας, ο Αμίν Χαντίρι, ο οποίος θα λάβει μέρος σε ένα πάρα πολύ δύσκολο αγώνισμα, τα 1.500μ.

Στις 11:10 το πρωί (ώρα Κύπρου) θα αρχίσουν οι τρεις προκριματικές σειρές των 100μ. με εμπόδια γυναικών, με τη συμμετοχή 19 αθλητριών. Από κάθε σειρά θα περάσουν στα ημιτελικά οι τρεις πρώτες και οι δύο καλύτεροι χρόνοι. Η Ναταλία Χριστοφή αγωνίζεται στη δεύτερη σειρά (τρίτο διάδρομο), δίπλα από την Ελισάβετ Πεσιρίδου και το βασικό ζητούμενο για την ίδια είναι να βελτιώσει το ατομικό της 13.36 και ό,τι γίνει, αφού υπολείπεται σε χρόνο όλων των άλλων αθλητριών.

Τα προκριματικά των 200μ. είναι προγραμματισμένα να αρχίσουν στις 11:50 (ώρα Κύπρου), με τη διεξαγωγή τεσσάρων σειρών, σε σύνολο 30 αθλητών. Από τις τέσσερις σειρές θα περάσουν στα ημιτελικά οι τρεις πρώτοι εκάστης και οι δύο καλύτεροι χρόνοι. Ο Παΐσιος Δημητριάδης τοποθετήθηκε στην τελευταία σειρά, στον δεύτερο διάδρομο, δίπλα από τον Παναγιώτη Τριβιζά και έχει ως στόχο τη βελτίωση της ατομικής του επίδοσης (20.98), αφού είναι πάρα πολύ δύσκολο να περάσει στα ημιτελικά, καθώς κατέρχεται στους αγώνες με τον δεύτερο χειρότερο χρόνο.

Σε ό,τι αφορά τα 1.500μ., θα διεξαχθούν τρεις προκριματικές σειρές, με συμμετοχή 34 αθλητών. Από αυτές θα συμπληρώσουν τη 12άδα του τελικού οι τρεις πρώτοι κάθε σειράς και οι 3 καλύτεροι χρόνοι. Ο 30χρονος Αμίν Χαντίρι, στην τρίτη συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, θέλει το κάτι παραπάνω από την 25η θέση του Άμστερνταμ. Το 3:39.56 που πέτυχε φέτος δεν του εξασφαλίζει πρόκριση, αλλά επειδή τα 1.500μ. είναι κούρσα τακτικής, θα πρέπει να τρέξει έξυπνα και να παραμείνει μέχρι τέλους κοντά στους πρωτοπόρους, κυνηγώντας την έκπληξη. Ο Χαντίρι θα τρέξει στη δεύτερη προκριματική σειρά, η οποία είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 13:15 (ώρα Κύπρου).

Η τελετή έναρξης

Το βράδυ της Δευτέρας (6/8/18) μπροστά από την εκκλησία μνήμης Κάιζερ Βιλχάιμ και στον τόπο ο οποίος ονομάστηκε για τους αγώνες «European Mile», διεξήχθη η τελετή έναρξης του 24ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η τελετή ήταν αφιερωμένη στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στην περιοχή Μπραϊτσχάιντπλατς το 2016, και όπως αναφέρθηκε ο αθλητισμός θα πρέπει να ενωθεί ενάντια στην τρομοκρατία. Σε αυτήν την περιοχή δημιουργήθηκε το «European Mile», στο οποίο θα γίνει η εκκίνηση και ο τερματισμός του Μαραθωνίου και των αγώνων βάδην, ενώ έγιναν τα προκριματικά της σφαιροβολίας ανδρών. Επίσης, σε αυτό το σημείο θα γίνουν και οι απονομές των μεταλλίων!

Τους δικούς τους χαιρετισμούς έστειλαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, Νορβηγός Σβάιν Άρνε Χάνσεν και ο κυβερνήτης δήμαρχος του Βερολίνου Μίχαελ Μίλερ, οι οποίοι στάθηκαν στην ανάγκη της ενοποίησης του αθλητισμού σε αρκετούς τομείς, ούτως ώστε να ενδυναμώνονται οι σχέσεις μεταξύ των λαών της Ευρώπης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρώτη εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με την ταυτόχρονη διεξαγωγή 7 ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων σε Γλασκόβη και Βερολίνο. Τον εθνικό ύμνο της Γερμανίας έφερε στ’ αυτιά των θεατών η ελληνικής καταγωγής τραγουδίστρια Λίντα Θεοδοσίου, ενώ ο Μίχαελ Σιούλτε τραγούδησε το «You let me walk alone», με το οποίο κέρδισε την 4η θέση στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Στη συνέχεια μπήκαν στο χώρο ένας εκπρόσωπος από κάθε μία από τις 50 χώρες που λαμβάνουν μέρος στο 24ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου. Την Κύπρο εκπροσώπησε ο Μίλαν Τραΐκοβιτς, ο οποίος το 2016 στο Άμστερνταμ κατέγραψε την καλύτερη θέση που πήρε ποτέ Κύπριος αθλητής σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (5ος στα 110μ. εμπόδια). Η βραδιά έκλεισε με μία εντυπωσιακή εμφάνιση του Φέλιξ Ράουμπερ, ο οποίος τραγούδησε το μελωδικό «Wall», στέλνοντας τα μηνύματά του, τα οποία συνδυάστηκαν με τα καθιερωμένα βεγγαλικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ