aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣTο 10ο μέλος της Κυπριακής Ολυμπιακής Ομάδας «Ρίο 2016»

Tο 10ο μέλος της Κυπριακής Ολυμπιακής Ομάδας «Ρίο 2016»

Ο αθλητής της Δισκοβολίας Απόστολος Παρέλλης, εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες «ΡΙΟ 2016», που θα διεξαχθούν από 5-21 Αυγούστου. Ο 31χρονος πρωταθλητής μας (ημ. γεν. 24/7/1985), συμμετείχε στα «Ηράκλεια Κρήτης 2016» και με βολή στα 65.69μ. ξεπέρασε το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες που είναι 65.00μ. Ο Παρέλλης ήταν εξαιρετικός στον αγώνα του έχοντας σταθερά μεγάλες βολές και εξασφάλισε το όριο για το Ρίο με τη δεύτερη προσπάθεια του που αποτελεί και  Νέο Παγκύπριο Ρεκόρ. Αναλυτικά οι βολές του κατά σειρά ήταν: 63.16μ, 65.69μ., 64.35μ., 64.75μ., ενώ ακολούθησαν και δύο άκυρες προσπάθειες.

Στους αγώνες «ΡΙΟ 2016», το αγώνισμα της Δισκοβολίας θα διεξαχθεί στις 12-13 Αυγούστου (Προκριματικός-Τελικός). Στον αγώνα θα λάβουν μέρος 32 αθλητές, εκτός αν μέχρι τις 12 Ιουλίου, περάσουν το όριο περισσότεροι από 32 αθλητές. Η επίδοση που σημείωσε ο Παρέλλης στο Ηράκλειο (65.69μ.) είναι η 13η φέτος στον κόσμο.

Το προηγούμενο Παγκύπριο Ρεκόρ Ανδρών το κατείχε ο ίδιος με επίδοση 65.36μ. και το είχε σημειώσει στους ίδιους αγώνες στο Ηράκλειο πριν από τέσσερα χρόνια, εξασφαλίζοντας μάλιστα και τότε, την πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Στο Λονδίνο ο Απόστολος Παρέλλης είχε καταλάβει την 13η θέση στον προκριματικό με βολή στα 63.48μ. μένοντας για επτά μόλις εκατοστά πίσω από τον 12ο αθλητή που μπήκε στον τελικό. Το 2014, στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες της Γλασκώβης ο Παρέλλης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.

Το δέκατο μέλος της Κυπριακής Ολυμπιακής Ομάδας

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στον Απόστολο Παρέλλη, τον προπονητή του Γιώργο Γεωργιάδη, και την Κυπριακή Ομοσπονδία Στίβου (ΚΟΕΑΣ), για την μεγάλη επιτυχία. Σημειώνεται ότι ο Παρέλλης είναι ο 5ος αθλητής του Στίβου που εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Απόστολος Παρέλλης είναι το δέκατο μέλος της Κυπριακής Ολυμπιακής Ομάδας που εξασφαλίζει την πρόκριση στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες Ρίο 2016. Οι άλλοι εννέα αθλητές είναι οι Παύλος Κοντίδης (Ιστιοπλοΐα/Laser), Ανδρέας Καριόλου (Ιστιοπλοΐα/RS:X), Ανδρέας Χάσικος (Σκοποβολή/Σκητ), Άντρη Ελευθερίου (Σκοποβολή/Σκητ), Μάριος Γεωργίου (Γυμναστική), Κυριάκος Ιωάννου (Ύψος/Στίβος), Δημήτρης Χονδροκούκης (Ύψος/Στίβος), Λεοντία Καλλένου (Ύψος/Στίβος) και Ραμόνα Παπαϊωάννου (200μ./Στίβος). Ο τελικός αριθμός των αθλητών που θα συγκροτήσουν την Κυπριακή Ολυμπιακή Ομάδα εκτιμάται ότι θα κυμανθεί από 15-18.

Η ΚΟΕ θα συνεχίσει να καταβάλλει στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της, και των δυνατοτήτων της, τις μέγιστες προσπάθειες για την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία των αθλητών της Ολυμπιακής ομάδας, και εξασφάλιση των καταλλήλων συνθηκών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, έτσι ώστε ο αγώνες τους να διεξαχθούν υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ