aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΠραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Moments of Glory» στο Λονδίνο

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Moments of Glory» στο Λονδίνο

Στην παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ντίνου Μιχαηλίδη και του Ύπατου Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο Ευρυπίδη Ευρυβιάδη, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (11/06/2018) στο Hellenic Centre στη βρετανική πρωτεύουσα, τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης «Moments of Glory: Olympic Games Rio 2016» με οικοδέσποινα τη διαπιστευμένη φωτογράφο της ΚΟΕ, Σελήνη Αλεξία Χριστοδούλου.

Χαιρετισμό μέσω βίντεο απέστειλαν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ και ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χρήστος Στυλιανίδης. Χαιρετισμό απεύθυνε (το οποίο ανέγνωσε ο ύπατος αρμοστής) η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Άντρη Αναστασιάδη, υπό την αιγίδα της οποίας τέθηκε η έκθεση.

Η φωτογραφική έκθεση «Moments of Glory» περιλαμβάνει μοναδικές στιγμές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπως τις κατέγραψε η φωτογράφος Σελήνη Αλεξία Χριστοδούλου. Η έκθεση είναι ανοικτή για το κοινό το τριήμερο 12-14 Ιουνίου στο Hellenic Centre.

Στο χαιρετισμό του στα εγκαίνια, ο πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης αφού συγχάρηκε την Σελήνη Αλεξία για την εξαιρετική της δουλειά, είπε ότι «ελπίζω να συνεχίσει την προσπάθεια της να αποθανατίζει στιγμές που πρέπει να παραμένουν αξέχαστες».

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ στο βίντεο με το χαιρετισμό του, συγχάρηκε την ΚΟΕ για την πρωτοβουλία, ενώ τόνισε ότι «για πάνω από ένα αιώνα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες μαγνητίζουν τη φαντασία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Οι αξέχαστες στιγμές μένουν για πάντα στις μνήμες μας, σε μια γιορτή όπου άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο έρχονται μαζί. Αυτές οι στιγμές έρχονται στη ζωή μέσα από την έκθεση “Moments of Glory”. Συγχαρητήρια σε όλους για την έκθεση, η οποία είναι απόδειξη ότι ο Ολυμπισμός και η κουλτούρα είναι δύο έννοιες ταυτόσημες».

Η Πρώτη Κυρία Άντρη Αναστασιάδη συγχάρηκε την ΚΟΕ για τη δραστηριότητα της και την Σελήνη Αλεξία για την έκθεσή της. Αναφέρθηκε στη σημασία της έκθεσης, που αποτυπώνει τη συμμετοχή της Κύπρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις επιτυχίες που κατέγραψαν οι αθλητές μας στο Ρίο.

Ο Επίτροπος της Ε.Ε. Χρήστος Στυλιανίδης αναφέρθηκε στη σημασία της Ολυμπιακής συμμετοχής της Κύπρου, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στις επιτυχίες των αθλητών στους Ολυμπιακούς, ιστορικές στιγμές που αποτύπωσε με το φακό της η Σελένη Αλεξία.

Από την πλευρά του ο Ύπατος Αρμοστής Ευρυπίδης Ευρυβιάδης συγχάρηκε την Σελήνη Αλεξία για την πολύ όμορφη έκθεση, ενώ στάθηκε στη σημασία που δίνει η πρεσβεία της Κύπρου στην πολιτιστική προβολή της χώρας μας, τονίζοντας ότι η κυπριακή ύπατη αρμοστεία στο Λονδίνο στέκεται δίπλα από τέτοιες πρωτοβουλίες.

Στα εγκαίνια της έκθεσης Moments of Glory, παρόντες ήταν εκπρόσωποι διαφόρων πρεσβειών στο Λονδίνο, ανάμεσα τους και της Ελλάδας, καθώς και μέλη της κυπριακής και ελληνικής παροικίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ