Παρέλλης: «Το όριο και… γρήγορα!»


Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Λονδίνου που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο, στην περιοχή του Στράντφορντ (4-13 Αυγούστου), είναι ο μεγάλος στόχος στο 2017 για τον Απόστολο Παρέλλη. Την περίοδο αυτή ο 32χρονος δισκοβόλος προετοιμάζεται στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, μαζί με τον σφυροβόλο Κωνσταντίνο Σταθελάκο, υπό τις οδηγίες του Γιώργου Γεωργιάδη.

«Μετά από δύο μεταβάσεις στη Νότιο Αφρική, τώρα διανύω το τελευταίο κομμάτι της προετοιμασίας διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων. Ήμουν στον Άγιο Κοσμά πριν το Πάσχα, γύρισα στην Κύπρο για τις γιορτές και τώρα θα είμαι εδώ για ακόμα μια βδομάδα», λέει ο πρωταθλητής μας.

Αναφερόμενος στην προετοιμασία του επεσήμανε: «Τελευταία έμεινα λίγο πίσω λόγω διαδοχικών προβλημάτων αρχικά στη μέση, μετά στον τετρακέφαλο και κατόπιν λόγω ίωσης. Όμως νομίζω έχουν μπει καλές βάσεις στις δύο φορές που ήμασταν στη Νότιο Αφρική. Έως τώρα έριξα μόνο μια φορά, τον Μάρτιο (61.95μ), για να δω πού βρίσκονται. Στις 20 Μαΐου υπάρχει μίτινγκ ρίψεων στο Χάλε της Γερμανίας και ακολουθούν αγώνες στο Ηράκλειο, στην Ολλανδία, οι Παγκύπριοι μέσα Ιουνίου και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιούνιο είναι το Μπρούνο Ζάουλι στο Ισραήλ».

Ο Απόστολος Παρέλλης τόνισε ότι μέσα από τους αγώνες προετοιμασίας, ο στόχος του είναι η εξασφάλιση του ορίου για το Παγκόσμιο: «Πρέπει πρώτα να έρθει το όριο (σ.σ. 65μ), καθώς οι επιδόσεις που έγιναν πριν τον Οκτώβριο του 2016 δεν ισχύουν. Όσο πιο γρήγορα έρθει τόσο το καλύτερο, καθώς θα μπορώ να προετοιμαστώ χωρίς άγχος για το Λονδίνο», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Θα ήταν ευχής έργο εάν είχα το όριο νωρίτερα, όπως συμβαίνει με άλλους αθλητές (σ.σ. σήμερα το όριο έχουν οκτώ δισκοβόλοι). Όμως, αυτό γίνεται σχεδόν κάθε καλοκαίρι και προσαρμόζουμε την προετοιμασία, διότι δεν έχουμε την πολυτέλεια αγώνων Ιανουάριο – Φεβρουάριο όπως γίνεται π.χ. στη Τζαμάικα ή στην Αυστραλία».

Ο 32χρονος δισκοβόλος πρωταθλητής μας, αφού παραδέχθηκε πως δεν γνωρίζει ακόμη σε ποια αγωνιστικά κατάσταση βρίσκεται αυτό το διάστημα, κατέληξε: «Ήταν όντως δύσκολη η περσινή χρονιά, με κούραση και μεγάλη πίεση για το όριο. Όμως είμαι πολύ καλά και έχω ψηλούς στόχους και για φέτος. Για εμένα το Παγκόσμιο του Λονδίνου είναι πολύ σημαντικό».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ