aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΠαγκόσμιο Στίβου: Στο Λονδίνο για το καλύτερο

Παγκόσμιο Στίβου: Στο Λονδίνο για το καλύτερο

Με την ευκαιρία της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο από τις 4-13 Αυγούστου, η ΚΟΕΑΣ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει τους αθλητές/τριες που εξασφάλισαν μέχρι σήμερα τη συμμετοχή τους.

Αυτοί είναι ο Μίλαν Τραΐκοβιτς στα 110μ. εμπόδια, η Ελένη Αρυματά στα 400μ., ο Απόστολος Παρέλλης στη δισκοβολία, η Νεκταρία Παναγή στο μήκος και η Ταμάρα Χάντζλικ στον μαραθώνιο. Επίσης, σε αναμονή πρόσκλησης από την ΙΑΑΦ βρίσκονται ο Βασίλης Κωνσταντίνου στο ύψος, ο Νίκανδρος Στυλιανού στο επί κοντώ και η Ναταλία Ευαγγελίδου στα 800μ.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αντώνης Δράκος, τόνισε πως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι η κορύφωση της αγωνιστικής χρονιάς και ανέφερε ότι η ΚΟΕΑΣ στηρίζεται στο βάθος που έχει δημιουργήσει στο άθλημα με τις προσπάθειες των αθλητών/τριών, των προπονητών που δουλεύουν σκληρά καθημερινά στα στάδια και τους γυμναστικούς συλλόγους.

Τέλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους αθλητές/τριες που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Λονδίνο αλλά και στους αθλητές/τριες που διακρίθηκαν στις μικρότερες κατηγορίες, όπως ο Χρίστος Ταμάνης στο επί κοντώ (2ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών), ο Χριστόφορος Γενεθλής στη δισκοβολία (5ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων) και η Στυλιάνα Κυριακίδου στη σφαιροβολία (3η στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων).

Το «παρών» τους στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν και οι αθλητές/τριες που θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Λονδίνο.

Ο Μίλαν Τραΐκοβιτς είπε: «Φέτος είχα μια πολύ καλή χρονιά. Ήλθαν τα ρεκόρ και πιστεύω ότι στο Λονδίνο αν όλα εξελιχθούν όπως τα σχεδιάσαμε με τον προπονητή μου, θα πετύχω νέο παγκύπριο ρεκόρ και θα τρέξω στον τελικό. Γυμνάζομαι σκληρά και αισιοδοξώ ότι κάποτε θα έλθει και το μετάλλιο σε τέτοιου επιπέδου αγώνες».

Η Ελένη Αρτυματά από την πλευρά της τόνισε: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι πρόκληση για μένα, αφού θα τρέξω για πρώτη φορά 400μ. και ελπίζω να πετύχω νέο παγκύπριο ρεκόρ».

Ο Απόστολος Παρέλλης επεσήμανε: «Είναι η τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στόχος μου είναι η καλή εμφάνιση και με καλύτερη επίδοση να αγωνιστώ στον τελικό».

Η Ταμάρα Χάντζλικ ανέφερε: «Είμαι χαρούμενη με τη συμμετοχή μου και ελπίζω στο καλύτερο. Η παραχώρηση κυπριακής υπηκοότητας με χαροποίησε ιδιαίτερα και θα προσπαθήσω να φανώ αντάξια στην τιμή που μου έγινε».

Τέλος, η Νεκταρία Παναγή είπε: «Νιώθω χαρούμενη που θα λάβω μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και θα προσπαθήσω να βελτιώσω την ατομική μου επίδοση».

Παρόντες ήταν και οι προπονητές Αντώνης Γιαννουλάκης, Γεώργιος Σκέντερ και Μάικλ Κίναν, οι οποίοι δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που οι αθλητές/τριές τους κατάφεραν να εξασφαλίσουν συμμετοχή στο Παγκόσμιο.

Επίσης, παρών ήταν ο Χρήστος Ταμάνης με τον προπονητή του Ανδρέα Ευσταθίου, η Στυλιάνα Κυριακίδου με τον προπονητή της Κυριάκο Βασιλειάδη και ο Χριστόφορος Γενεθλής με τον προπονητή του Γιώργο Σταύρου. Στις δηλώσεις τους είπαν ότι νιώθουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τις επιτυχίες τους και πως θα προσπαθήσουν στο μέλλον να πετύχουν ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ