Όλα τα αστέρια στους Παγκύπριους Αγώνες

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι Παγκύπριοι Αγώνες ανδρών και γυναικών που θα διεξαχθούν στις 18 και 19 Ιουνίου στο Εθνικό Στάδιο Στίβου/ΓΣΠ στη Λευκωσία με τη συμμετοχή των πρωτοκλασάτων αθλητών και αθλητριών από τους έξι γυμναστικούς συλλόγους μέλη της ΚΟΕΑΣ.

Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές δηλώσεις συμμετοχής, θεωρείται δεδομένη η παρουσία των αθλητών – τριών που εξασφάλισαν μέχρι σήμερα το Ολυμπιακό όριο, όπως: Ο Κυριάκος Ιωάννου και Δημήτρης Χονδροκούκης στο ύψος. Η Ελένη Αρτυματά στα 200μ. Η Ραμόνα Παπαϊωάννου στα 100μ. και 200μ. Ο Απόστολος Παρέλλης στη δισκοβολία και η Λεοντία Καλλένου στο ύψος.

Εκτός των πιο πάνω, στη διοργάνωση αναμένεται να συμμετάσχουν και οι αθλητές-τριες που διεκδικούν την πρόκριση για τη Βραζιλία. Ανάμεσα τους είναι: Ο Μίλαν Τραϊκοβιτς στα 110μ.εμπόδι. Η Ναταλία Ευαγγελίδου στα 800μ. και 1500μ. Η Νεκταρία Παναγή στο μήκος. Ο Αμίν Χατίρι στα 800μ. και 1500μ. Ο Βασίλης Κωνσταντίνου στο ύψος.

Δεδομένη είναι και η συμμετοχή των νεαρών αθλητών-τριών που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους Παγκόσμιους Αγώνες Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων – Κορασίδων και την Παγκόσμια Γυμνασιάδα.

Οι φετινοί Παγκύπριοι Αγώνες που για το άθλημα του στίβου είναι η κορυφαία διοργάνωση, μετά από συντονισμένες προσπάθειες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την cytavision, ενώ συμπληρώνονται και εκατό είκοσι (120) χρόνια Παγκυπρίων Αγώνων.

Στη Βαλέττα της Μάλτας βρίσκεται από σήμερα Τετάρτη το μεγαλύτερο μέρος της αντιπροσωπευτικής Ομάδας Στίβου Ανδρών – Γυναικών για να συμμετάσχει στους Αγώνες Μικρών Κρατών Στίβου που θα διεξαχθούν το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016.

Επίσης, τις επόμενες ημέρες θα μεταβούν στη Μάλτα και οι υπόλοιποι αθλητές-τριες που συμμετέχουν σε διεθνή μίτινγκ στο εξωτερικό.

Η αποστολή αποτελείται από τους ακόλουθους αθλητές και αθλήτριες:

Δημητριάδης Παϊσιος 100-200μ.

Χατζηθεωρή Ανδρέας 100-200μ.

Χρυσοστόμου Μιχάλης 400μ.

Αβραάμ Γεώργιος 400μ.

Δημητρίου Χρίστος 800μ.

Μιχαηλά Θεοφάνης 800μ.

Χατίρι Αμίν 3000μ.

Κλεοβούλου Περικλής Μήκος

Κωνσταντίνου Βασίλης Υψος

Πισιάρα Μαριάννα 100μ.-200μ.

Κοντονικόλα Γεωργία 100μ.

Κουντούρη Καλλιόπη 400μ.

Κατσαρή Χριστιάνα 400μ.

Ευαγγελίδου Ναταλία 800μ.

Παναγιώτου Μερόπη 3000μ.

Χριστοφή Ναταλία 100μ.εμπόδια

Αραχωβίτη Δήμητρα 100μ.εμπόδια

Λαδά Ανδρονίκη Δίσκος

Μπήττυ Κάθριν Σφύρα

Η συγκεκριμένη διοργάνωση γίνεται για πρώτη φορά με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου.  Η διεξαγωγή της κρίθηκε αναγκαία για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε στις μικρές χώρες από τη μη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου λόγω της ταυτόχρονης διοργάνωσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εκτός από τα Μικρά Κράτη, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επέτρεψε τη συμμετοχή και χωρών με μεγαλύτερο πληθυσμό. Αρχηγός αποστολής ορίσθηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕΑΣ, Περικλής Μάρκαρης και συνοδός το μέλος, Ιωάννης Πότσος. Συμμετέχουν επίσης οι προπονητές Δημήτρης Ευθυμίου, Γιαννάκης Ιωάννου και Πρόδρομος Κατσαντώνης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ