aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΜετάλλια μέσα στην Κωνσταντινούπολη!

Μετάλλια μέσα στην Κωνσταντινούπολη!

Σημαντικές επιτυχίες κατέγραψαν Κύπριοι αθλητές/τρεις που έλαβαν μέρος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου ανδρών και γυναικών στην Κωνσταντινούπολη. Ξεχώρισε φυσικά ο Αμίν Χατίρι, ο οποίος ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στην κατηγορία 1500μ. Ο αθλητής του ΓΣΖ τερμάτισε πρώτος με χρόνο 3.53.01 και κατέλαβε το χρυσό μετάλλιο, ενώ αγωνίστηκε και στο διεθνές μίτινγκ κλειστού στίβου που έγινε επίσης στην Κωνσταντινούπολη, πετυχαίνοντας και πάλι εξαιρετική επίδοση, αυτή τη φορά στα 3000μ. Με χρόνο 7.55.32 κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο σε βάρος του Τούρκου Ραμαζάν Οζντεμίρ που έμεινε 2ος. Ο Χατίρι με την επίδοσή του στα 3000μ. πλησίασε το Παγκύπριο ρεκόρ του Χρήστου Παπαπέτρου που κατέχει από το 1998 με 7.54.16.

Επίσης, στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα η Κύπρος κατέλαβε και άλλα μετάλλια. Δύο αργυρά με τους Βασίλη Κωνσταντίνου στο ύψος με 2.18μ. και Νίκανδρο Στυλιανού στο επί κοντώ με άλμα στα 5.25μ., και δύο χάλκινα με τους Χρήστο Δημητρίου στα 800μ. με χρόνο 1.50.02 και Ναταλία Ευαγγελίδου στα 1500μ. με χρόνο 4.25.80. Ο Νικόλας Φράγκου ήταν 5ος στα 3000μ. με ατομική επίδοση 8.16.62, ενώ η Μαρία Αριστοτέλους κατέλαβε επίσης την 5η θέση στο επί κοντώ με άλμα στα 4.00μ.

Εν τω μεταξύ, στα πλαίσια των Βαλκανικών αγώνων πραγματοποιήθηκε και ειδικό συνέδριο της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Στίβου, κατά τη διάρκεια του οποίου επικυρώθηκε η ένταξη της Ουκρανίας ως το 18ο Μέλος. Την ΚΟΕΑΣ εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Περικλής Μάρκαρης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στους συνέδρους και τις λεπτομέρειες που αφορούν το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου, που τη φετινή χρονιά θα διεξαχθεί στη Λεμεσό (18/3).Τέλος, ν’ αναφέρουμε ότι σε φοιτητικούς αγώνες στις ΗΠΑ η Καλλιόπη Κουντούρη σημείωσε ατομική επίδοση στα 400μ. με χρόνο 56.13.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ