aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΜελέτη για αναβίωση των «Λανιτείων»

Μελέτη για αναβίωση των «Λανιτείων»

Συνάντηση της ΚΟΕΑΣ με τη Σχολική Εφορεία Λεμεσού πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 στο Λανίτειο Στάδιο, με βασικό θέμα την αναβίωση των ιστορικών Λανιτείων Αγώνων.

Εκ μέρους της ΚΟΕΑΣ παρέστησαν ο πρόεδρος, Περικλής Μάρκαρης και γενικός διευθυντής, Αντώνης Γεωργαλλίδης, ενώ εκ μέρους της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού, παρόντες ήταν ο πρόεδρος, Ντίνος Έλληνας και ο Γεν. Γραμματέας, Πολύδωρος Νεοφυτίδης. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο υπεύθυνος του Αθλητικού Σχολείου Λεμεσού, Ερρίκος Ανδρονίκου.

Κατά τη συζήτηση εξετάσθηκαν διάφοροι τρόποι αναβίωσης των Αγώνων «Τα Λανίτεια», οι οποίοι ήταν θεσμός ως διοργάνωση στίβου πριν από το 1974 και επί σειρά ετών. Σχετικώς με το θέμα αποφασίσθηκε να γίνει μελέτη από την Τεχνική Επιτροπή της ΚΟΕΑΣ και να κατατεθούν το συντομότερο συγκεκριμένες εισηγήσεις.

Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν στη γενικότερη λειτουργία του Λανιτείου Σταδίου, που αποτελεί ένα από τα βασικά προπονητικά κέντρα στίβου, τόσο για τον ΓΣΟ όσο και για τους προσφυγικούς συλλόγους ΓΣΕ και ΓΣ Πράξανδρος. Στο Λανίτειο Στάδιο προπονούνται, επίσης, Ελλαδίτες αθλητές –τρεις βάσει του Πρωτοκόλλου Αθλητικής Συνεργασίας ΚΟΑ – Γ.Γ. Αθλητισμού Ελλάδας, καθώς και αρκετοί ξένοι.

Ανάμεσα στα θέματα που εξετάσθηκαν ήταν η χρήση του χώρου, ο αθλητικός εξοπλισμός και η ηλεκτροδότηση του σταδίου, ώστε να καταστεί ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο και χώρος διεξαγωγής εσωτερικών και διεθνών διοργανώσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ