aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΚορύφωση αγωνίας

Κορύφωση αγωνίας

ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΑΡΓΥΡΟΥ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ)

Η μεγαλύτερη ημέρα του… πολέμου είναι πάντα η τελευταία, για τις ομάδες που λαμβάνουν μέρος στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ομάδων στον στίβο. Έτσι, και η χώρα μας θα παλέψει για την καλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή στο Τελ Αβίβ και να εξασφαλίσει χωρίς άγχος και αγωνία την παραμονή της στη Β΄ Κατηγορία.

Τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας δημιούργησαν στα σίγουρα μία πρώτη εικόνα για το πώς θα κυλήσει και η δεύτερη, με αποτέλεσμα κάποιοι αθλητές να χρειάζεται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να προσφέρουν σημαντικούς βαθμούς στις ομάδες τους, στην προσπάθειά τους είτε να βρεθούν στις τρεις πρώτες θέσεις ανόδου είτε να αποφύγουν τις τρεις τελευταίες του υποβιβασμού.

Η Χρυστάλλα Κυριάκου θα είναι η πρώτη Κύπρια αθλήτρια που θα πατήσει στο Εθνικό Στάδιο Στίβου του Τελ Αβίβ, αφού η σφυροβολία είναι ορισμένη να αρχίσει στις 16:00 το απόγευμα. Η 21χρονη σφυροβόλος θα προσπαθήσει να επαναλάβει τουλάχιστον εαυτόν (61,90μ.) και να δώσει σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα μας (6η επίδοση).

Προσπάθεια του Νίκανδρου Στυλιανού στο άλμα επί κοντώ (16:10) είναι να επαναλάβει εαυτόν (5,55μ. στον ανοικτό), που ίσως του δώσει την πρώτη θέση, ενώ αν βρεθεί στη μέρα του ίσως κυνηγήσει και το όριο των 5,70μ. για το Παγκόσμιο του Λονδίνου. Το πρώτο δρομικό αγώνισμα είναι τα 100μ. με εμπόδια γυναικών (17:00), με τη Ναταλία Χριστοφή να αισιοδοξεί πως θα πάρει κάτι καλύτερο από την 6η θέση που της δίνει η φετινή επίδοσή της (13.64). Στο τριπλούν ανδρών ο Παναγιώτης Βόλου θέλει να… ξεκολλήσει από τα 15,76μ. και να βρεθεί στην τριάδα.

Η πρώτη μεγάλη κούρσα της ημέρας θα διεξαχθεί στις 17:40, με τη συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών στα 110μ. με εμπόδια. Ο Μίλαν Τραΐκοβιτς, 7ος στους Ολυμπιακούς του Ρίο και 5ος στο Ευρωπαϊκό του Άμστερνταμ, θέλει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το 13.39 που πέτυχε φέτος και τον έστειλε στο Λονδίνο, αφού δίπλα του θα τρέξει ο πιο φορμαρισμένος αθλητής της χρονιάς, ο Ούγγρος Μπαγί Μπάλαζ με φετινό 13.24. Απαιτητικός θα είναι και ο Σέρβος Μίλαν Ρίστιτς (13.39 ατομικό). Στη σφαιροβολία γυναικών, η Γαβριέλλα Φελλά αρχικά θέλει να κρατήσει την 5η θέση που της δίνει η επίδοσή της (16,26μ.) και αν το επιτρέψουν οι συνθήκες να τη βελτιώσει ακόμα περισσότερο.

Τα δρομικά αγωνίσματα των 800μ. και των 3.000μ. στιπλ ανδρών θα μπουν στο πρόγραμμα στη συνέχεια. Στα 800μ. ο Χρίστος Δημητρίου έχει την 3η καλύτερη επίδοση (1:48.00), όμως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, αφού γίνεται κούρσα τακτικής που κρύβει παγίδες. Κάτι παρόμοιο θα αντιμετωπίσει και ο Νικόλας Φράγκου στα 3.000μ. στιπλ και θα πρέπει να κερδίσει θέσεις από την 9η που κατέχει η επίδοσή του (8:54.34).

Ενδιάμεσα (17:55) θα αρχίσει τις προσπάθειές του στη δισκοβολία ο 8ος Ολυμπιονίκης και 6ος παγκοσμιονίκης Απόστολος Παρέλλης, σε ένα αγώνισμα στο οποίο θέλει το όριο των 65μ. για το Λονδίνο, αλλά ταυτόχρονα και τη νίκη απέναντι στον εξαιρετικό Άντριους Γκούντζιους (Λιθουανία, 68,61μ., κορυφαίος φέτος στην Ευρώπη) και τον 6ο Ολυμπιονίκη Αυστριακό Λούκας Βαϊσχάιντινχερ (67,24μ.). Απαιτητικοί θα είναι και οι αθλητές από Κροατία και Ουγγαρία, που έχουν καλύτερη ατομική επίδοση από το 65,69μ. του πρωταθλητή μας.

Στα 200μ. γυναικών η Ελένη Αρτυματά είναι το φαβορί για την πρώτη θέση, κυνηγώντας παράλληλα και το δύσκολο όριο των 23.10 για το παγκόσμιο του Λονδίνου. Στην αντίστοιχη κούρσα των ανδρών, ο Ανδρέας Χατζηθεωρής θέλει να κερδίσει πολύ περισσότερα από όσα του δίνει η επίδοσή του (21.66), που είναι η χειρότερη από τους συμμετέχοντες. Μεγάλες διαφορές υπάρχουν μεταξύ των αθλητριών που μετέχουν στο άλμα σε ύψος, με χαμηλότερη επίδοση το 1,60μ. και υψηλότερη το 1,94μ.! Η Δέσποινα Χαραλάμπους είναι στα χαμηλά, με ατομικό 1,74μ. και θα προσπαθήσει για το καλύτερο.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων Β΄ Κατηγορίας θα κλείσει γύρω στις 21:00 το βράδυ με τη διεξαγωγή των σκυταλοδρομιών 4Χ400μ. γυναικών και ανδρών και να βγει η τελική κατάταξη. Θα ακολουθήσει η τελετή απονομής των επάθλων στις τρεις πρώτες χώρες που θα εξασφαλίσουν την άνοδό τους στην Α΄ Κατηγορία, ενώ δυστυχώς τρεις άλλες θα πρέπει τη νέα χρονιά να αγωνίζονται στη Γ΄ Κατηγορία.

Για τη νίκη και το όριο για το Λονδίνο

Το όριο των 6,75μ. για το Λονδίνο θέλει να ξεπεράσει η Νεκταρία Παναγή στο άλμα σε μήκος, σε ένα αγώνισμα στο οποίο έχει την καλύτερη φετινή επίδοση, όμως θα δώσει μάχη για την πρωτιά με τη Σλοβάκα Βελντάκοβα (έχει ατομικό 6,75μ.) και τη Λετονή Γρίβα (ατομικό 6,59μ.), ενώ απαιτήσεις έχει και η Σλοβένα Φιλίπιτς (ατομικό 6,51μ.). Κούρσα την οποία θα απολαύσουν οι θεατές αναμένεται να γίνει στα 1.500μ. γυναικών, με φαβορί τη Σέρβα Αμέλα Τέρζιτς (4:04.77), την οποία ελπίζουμε πως θα ακολουθήσει μέχρι τέρμα η Ναταλία Ευαγγελίδου (4:11.28), έχοντας σφήνα τη Λιθουανή Πιλουσίνα (4:09.51). Άλλη μία πρόκληση θα έχει ο Αμίν Χαντίρι, σε απόσταση που έχει καιρό να την τρέξει, τα 3.000μ., έχοντας μάλιστα και την 6η καλύτερη επίδοση, γι’ αυτό θα πρέπει να ακολουθήσει σωστά την τακτική του για περισσότερο κέρδος.

Με το βράδυ να έχει ήδη φτάσει, θα μπούμε προς το τέλος του πρωταθλήματος υπό το φως των προβολέων και την προσοχή στραμμένη στον ακοντισμό ανδρών. Ο Μιχάλης Κακότας είναι ο μοναδικός από τους συμμετέχοντες που δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τα 70μ. και αυτός θα είναι ο βασικός του στόχος στο Τελ Αβίβ. Στα 5.000μ. γυναικών η Μερόπη Παναγιώτου θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, αφού αρκετές αθλήτριες δεν έχουν φετινό χρόνο για να κάνουμε ασφαλείς συγκρίσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ