aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΗ τρίτη της φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η τρίτη της φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες

H κορυφαία αθλήτρια του στίβου την τελευταία δεκαετία Ελένη Αρτυματά, εξασφάλισε τη συμμετοχή της για τρίτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα δώσει το «παρών» της στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016» που αρχίζουν στις 5 Αυγούστου.

Στο διεθνές μίτινγκ «Academica 2016», που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα, σημείωσε επίδοση 23.19 (+/- 0.0), και πήρε το όριο για το «ΡΙΟ 2016» που είναι 23.20. Στους αγώνες «Ρίο 2016», το αγώνισμα των 200μ. γυναικών θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο σε τρεις διαφορετικές μέρες. Ο πρώτος γύρος θα είναι στις 15 Αυγούστου, οι ημιτελικές σειρές στις 16, και ο τελικός στις 17 Αυγούστου.

Η 30χρονη πρωταθλήτριά μας θα συμμετάσχει για τρίτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο αγώνισμα των 200μ. Το 2008 στο Πεκίνο, με επίδοση 23.58 έφτασε μέχρι τον προημιτελικό. Το 2012 στο Λονδίνο, έφτασε μέχρι τις ημιτελικές σειρές και με επίδοση 22.92 κατέλαβε τη 17η θέση. Η Ελένη Αρτυματά είναι επίσης κάτοχος του Παγκυπρίου ρεκόρ με επίδοση 22.61.

Η Ελένη Αρτυματά, έγινε το δωδέκατο μέλος της Κυπριακής Ολυμπιακής Ομάδας ενόψει των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων «Ρίο 2016». Οι άλλοι έντεκα αθλητές είναι οι Παύλος Κοντίδης (Ιστιοπλοΐα/Laser), Ανδρέας Καριόλου (Ιστιοπλοΐα/RS:X), Ανδρέας Χάσικος (Σκοποβολή/Σκητ), Άντρη Ελευθερίου (Σκοποβολή/Σκητ), Μάριος Γεωργίου (Γυμναστική), Κυριάκος Ιωάννου (Στίβος/Ύψος), Απόστολος Παρέλλης (Στίβος/ Δισκοβολία), Δημήτρης Χονδροκούκης (Στίβος/Ύψος), Λεοντία Καλλένου (Στίβος/Ύψος), Ραμόνα Παπαϊωάννου (Στίβος/200μ.) και Άντρη Χριστοφόρου (Ποδηλασία/Δρόμου).

«Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στην Ελένη Αρτυματά, τον προπονητή της Αντώνη Γιαννουλάκη, και την ΚΟΕΑΣ, για τη μεγάλη επιτυχία», αναφέρει με ανακοίνωσή της η ΚΟΕ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ