Φύλαξε το… σπέρμα του να έχει το μισό

ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΧΡΤΗΣΤΟΥ

Το σπέρμα του στην κατάψυξη, σε ειδική κλινική του Λονδίνου, από τον φόβο του ιού Ζίκα έβαλε πριν από λίγες ημέρες ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης το 2012 στο άλμα εις μήκος, Βρετανός Γκρεγκ Ράδερφορντ, που ετοιμάζεται για το ταξίδι του στο Ρίο ντε Τζανέιρο και για την υπεράσπιση του τίτλου του.

Ο 30χρονος πρωταθλητής, που σε ηλικία 15 χρονών δοκιμάστηκε χωρίς επιτυχία ως ποδοσφαιριστής της Άστον Βίλα, δεν φοβάται τόσο πολύ ο ίδιος τον ιό που προσβάλλει τους ανθρώπους από τα κουνούπια Ζίκα. Ωστόσο, συμμορφώθηκε με την επιθυμία της φίλης του, Σούζι Βέριλ, με την οποία έχουν ήδη έναν γιο, τον Μίλο, δύο ετών.

«Θέλουμε να κάνουμε και άλλα παιδιά. Και οι δύο μας τα λατρεύουμε και έτσι αποφασίσαμε να κρατήσουμε σπέρμα του Γκρεγκ πριν πάει στο Ρίο, για παν ενδεχόμενο» λέει η Σούζι, που εξαιτίας του ιού ακύρωσε το ταξίδι της με τον Μίλο στη Βραζιλία, προκειμένου να σταθεί στο πλευρό του αγαπημένου της.

«Ξέρω ότι είναι λίγο υπερβολικό, αλλά έχω επηρεαστεί πολύ από τις θέσεις διαφόρων επιστημόνων, που αναφέρονται κυρίως στη γέννηση παιδιών με προβλήματα. Θέλουμε, όπως όλοι, υγιή παιδιά». Μέχρι σήμερα εξαιτίας του ιού Ζίκα έχουν γεννηθεί με μικρό κεφάλι και μικρό εγκέφαλο 1.300 παιδιά στη Βραζιλία.

Mosquito sucking blood on a human hand

Ο Ράδερφορντ, με ατομικό ρεκόρ 8μ.51, δεν δείχνει να ανησυχεί ιδιαίτερα. Βλέπετε, το μυαλό του παραμένει περισσότερο καιρό στον αγώνα του Ρίο και στα νέα για την αγαπημένη του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ήδη έχει κατακτήσει την πρωτιά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2014 και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015.

Επίσης, δεν ανησυχεί ιδιαίτερα ούτε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, που παρακολουθεί στενά και από κοντά το πρόβλημα. Θεωρεί ότι τον Αύγουστο, που είναι στα μέσα χειμώνα για τη Βραζιλία, ο κίνδυνος μετάδοσης είναι ελάχιστος λόγω του κρύου, που δεν ευνοεί τα κουνούπια.

ΠΗΓΗsentragoal.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ