aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΣΤΙΒΟΣΕκτός συνέχειας η πρωινή τριάδα

Εκτός συνέχειας η πρωινή τριάδα

ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΑΡΓΥΡΟΥ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ)

Το αναμενόμενο έγινε το πρωινό της 8ης Αυγούστου για την κυπριακή ομάδα στίβου, που μετέχει στο 24ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, αφού και οι τρεις αθλητές μας που έλαβαν μέρος αποκλείστηκαν από τη συνέχεια των αγωνισμάτων τους.

Βέβαια, δεν προσδοκούσαμε σε κάτι καλύτερο, αφού μόνο με εκπλήξεις θα πέρναγαν στον επόμενο γύρο. Η ζέση που επικρατεί το τελευταίο διήμερο στο Βερολίνο είναι εμπόδιο για τις μεγάλες πρωινές επιδόσεις και δεν έμειναν ανεπηρέαστοι και οι δικοί μας αθλητές. Εκτός συνέχειας, λοιπόν, τέθηκαν η Ναταλία Χριστοφή στα 100μ. εμπόδια, ο Παΐσιος Δημητριάδης στα 200μ. και ο Αμίν Χαντίρι στα 1.500μ.

Η πρώτη Κύπρια αθλήτρια που έλαβε μέρος στο πρωινό πρόγραμμα της Τετάρτης (8/8/18) ήταν η Ναταλία Χριστοφή, στα 100μ. με εμπόδια. Τρέχοντας στη δεύτερη προκριματική σειρά δεν μπόρεσε να βελτιώσει τη φετινή της επίδοση, τερματίζοντας τελευταία σε 13.53, καταγράφοντας τη 18η επίδοση από 19 συμμετοχές. Ωστόσο, η εμπειρία που αποκόμισε είναι πολύ σημαντική, αφού είχε να αντιμετωπίσει και τη γυναικεία φύση της…

«Είναι πολύ ωραία εμπειρία να τρέχεις ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες της Ευρώπης. Σε μια κουραστική χρονιά, δεν έτρεξα όπως θα μπορούσα σήμερα, παρά το ότι έφυγα καλά στην εκκίνηση, αφού ένιωθα βαριά τα πόδια μου στην πορεία. Ωστόσο, κρατώ αυτή τη συμμετοχή ως εμπειρία για τα επόμενα χρόνια», ήταν κάποια από τα λόγια της νεαρής πρωταθλήτριάς μας.

Την πρώτη εμπειρία του από μεγάλη διοργάνωση είχε και ο Παΐσιος Δημητριάδης, ο οποίος επίσης έλαβε μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με πρόσκληση. Ο 21χρονος αθλητής των 200μ. δεν κατάφερε να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ (20.98), τερματίζοντας τελευταίος στην τέταρτη προκριματική σειρά σε 21.31, που τον κατέταξε 27ο από 30 συμμετοχές.

«Μετά την εγχείρηση που έκανα πέρσι, είχα και φέτος τραυματισμούς στη διάρκεια της χρονιάς. Επίσης, την τελευταία στιγμή μού δόθηκε η wild card για το Ευρωπαϊκό και δεν ήμουν απόλυτα προετοιμασμένος γι’ αυτό. Στην προσπάθειά μου για να εξασφαλίσω το όριο για το Ευρωπαϊκό έκανα πάρα πολλούς αγώνες και μάλλον έφερε κούραση, όπως αντιλήφθηκα τον εαυτό μου και σήμερα. Ωστόσο, ήταν μία πάρα πολύ ωραία εμπειρία αυτό που έζησα εδώ στο Βερολίνο και θα κρατώ τις εικόνες αυτές για μια ζωή. Μεγάλος στόχος μου είναι το Ευρωπαϊκό κάτω των 23 ετών τη νέα χρονιά και ελπίζω πως αυτή η εμπειρία θα με βοηθήσει», μας ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο Παΐσιος Δημητριάδης.

Μία καταταλαιπωρημένη εμπειρία ήταν για τον Αμίν Χαντίρι η συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Δεν φτάνει που οι αποσκευές του δεν έφτασαν μαζί του στη γερμανική πρωτεύουσα και του δόθηκαν μόλις πέντε λεπτά προτού αρχίσει την προθέρμανσή του, στη διάρκεια της κούρσας και στα τελευταία μέτρα, ο Γάλλος

Μιεγέ έπεσε μπροστά του και του αναποδογύρισε την προσπάθεια για πρόκριση στον τελικό των 1.500μ. Ο Χαντίρι αναγκάστηκε να πηδήξει από πάνω του και να χάσει πολύτιμο χρόνο, ενώ βρισκόταν κοντά στους πρωτοπόρους… Έτσι, ολοκλήρωσε την κούρσα του, στη δεύτερη προκριματική σειρά, σε 3.45.97, τερματίζοντας 9ος, ενώ κατέλαβε συνολικά τη 19η θέση από 34 συμμετοχές. Στον τελικό πέρασαν 12 αθλητές, τρεις από τους οποίους με χειρότερο χρόνο από τον πρωταθλητή μας.

«Η πτώση του Γάλλου μπροστά μου, στα τελευταία μέτρα, που με υποχρέωσε να πηδήξω από πάνω του, μου στοίχισε πολύ, αφού είχα βρει ρυθμό και ήμουν πολύ κοντά στους πρώτους κι έχασα πολύτιμο χρόνο. Περίμενα πως θα ήταν δύσκολη κούρσα, είχε και πολύ ψηλή θερμοκρασία, αφού τρέξαμε μεσημέρι και δεν πέτυχα αυτό που ήθελα, ενώ ξέρω πως θα μπορούσα για κάτι καλύτερο. Όμως, είμαι γενικά ικανοποιημένος για τη φετινή χρονιά και σκέφτομαι από του χρόνου να αφοσιωθώ αποκλειστικά στα 5.000μ.», ήταν κάποιες από τις κουβέντες που ανταλλάξαμε με τον Αμίν Χαντίρι, προτού πάει για ξεκούραση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ