aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΑνίκητος Μπολτ -Πήρε το χρυσό με 9.81 στα 100 μέτρα (video)

Ανίκητος Μπολτ -Πήρε το χρυσό με 9.81 στα 100 μέτρα (video)

Ενα ακόμη χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ο Γιουσέιν Μπολτ, τερματίζοντας πρώτος στην κούρσα των 100 μέτρων.

Ο Τζαμαϊκανός έγραψε τη δική του ιστορία στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Με χρόνο 9.81 κατέκτησε το 3ο χρυσό μετάλλιο στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και έφτασε συνολικά τα επτά χρυσά από το 2008 στο Πεκίνο, γεγονός που τον μετέτρεψε στον κορυφαίο όλων των εποχών στην κούρσα των 100 μέτρων.

Αν και ο Μπολτ ξεκίνησε άσχημα, με τον Τζάστιν Γκάτλιν να τον αφήνει πίσω, ανέβηκε εντυπωσιακά στα τελευταία 50 μέτρα πανηγυρίζοντας τελικά με χαρακτηριστική άνεση την πρώτη θέση. Τρίτος ήταν ο Καναδός Αντρε Γκράσε με 9.91.

Ο Μπολτ έφτασε τα 7 χρυσά συνολικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως δεν σταματάει εκεί. Ακολουθούν τα 200 μέτρα και η σκυταλοδρομία των 4Χ100 με στόχο φυσικά να φτάσει τα 9 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια.

«Μπήκα στο γήπεδο και τα πόδια μου έτρεμαν» παραδέχθηκε με δόση ειλικρίνειας ο Μπολτ και συμπλήρωσε «Ηρέμησα μόνο όταν με χειροκρότησε ο κόσμος. Να κάνετε υπομονή, θα κατακτήσω ακόμη δύο μετάλλια. Κάποιος είπε ότι μπορώ να γίνω αθάνατος. Θα τα κατακτήσω και θα το πω και εγώ μετά. Θα είμαι αθάνατος».

Τέλος στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Τζαμαϊκανός αποκάλυψε μάλιστα πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο θα είναι οι τελευταίοι της καριέρας του. «Αυτοί θα είναι οι τελευταίοι μου Ολυμπιακοί Αγώνες, έτσι έβγαλα τα παπούτσια μου. Θέλω να τα κρατήσω. Αλλά δεν θα φύγω εντελώς. Έχω κερδίσει ό,τι μπορούσα και ήθελα να κερδίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χρυσός… χαμογελώντας

Ενδεικτική της άνετης νίκης του Μπολτ, είναι η φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα social media από το bleacher report και η οποία δείχνει τον αθλητή να χαμογελά έχοντας στρέψει το κεφάλι του προς τον Γκάτλιν, λίγο πριν περάσει τη γραμμή του τερματισμού.

bolt1_1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ