aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΣτον Καναδά το χρυσό του καλλιτεχνικού πατινάζ

Στον Καναδά το χρυσό του καλλιτεχνικού πατινάζ

Ο Καναδάς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό του καλλιτεχνικού πατινάζ, στο πλαίσιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ, αφήνοντας τους Ολυμπιακούς Αθλητές από τη Ρωσία στην δεύτερη θέση και τις Ηνωμένες Πολιτείες στην τρίτη. Η ομάδα του Καναδά είχε εξασφαλίσει την «πρωτιά» πριν από το τελευταίο αγώνισμα, χάρη στην επικράτηση του Πάτρικ Τσαν στο ελεύθερο πρόγραμμα των ανδρών (179,75 βαθμοί), ο οποίος άφησε δεύτερο τον Ρώσο Μιχαΐλ Κολιάντα (173,57), και την τρίτη θέση της Γκαμπριέλ Ντέιλμαν στο ελεύθερο πρόγραμμα των γυναικών (137,14). Μετά την πρώτη θέση που κατέκτησαν στο ελεύθερο πρόγραμμα του χορού στον πάγο οι πρωταθλητές κόσμου, Τέσα Βέρτσιου και Σκοτ Μόιρ, ο Καναδάς συγκέντρωσε 73 βαθμούς και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι Ολυμπιακοί Αθλητές από τη Ρωσία που συγκέντρωσαν 66 βαθμούς στο ομαδικό του καλλιτεχνικού πατινάζ, με την -πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2018- Αλίνα Ζαγκίτοβα να παίρνει την «πρωτιά» στο ελεύθερο πρόγραμμα των γυναικών (158,08 βαθμοί), ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες με 62 βαθμούς.

Υπενθυμίζεται ότι το ομαδικό του καλλιτεχνικού πατινάζ εισήχθη στο πρόγραμμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων το 2014. Στο Σότσι, η Ρωσία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας στις επόμενες δύο θέσεις τον Καναδά και τις ΗΠΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ