aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ«Έπρεπε να νικήσω για την κόρη μου»

«Έπρεπε να νικήσω για την κόρη μου»

Ο Βρετανός, Μο Φάρα, υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο του στα 10.000μ ανδρών κατά τη δεύτερη ημέρα των αγώνων στίβου στους Ολυμπιακούς του Ρίο, αφού σ’ ένα συγκλονιστικό τελικό, όπου έπεσε, αλλά κατάφερε και σηκώθηκε γρήγορα, τερμάτισε σε 27.05.17. Δεύτερος τερμάτισε ο Κενυάτης Πολ Κίπνγκετιτς Τανούι με 27.05.64 και τρίτος ο Αιθίοπας Ταμιράτ Τόλα με 27.06.26.

Ο 33χρονος πρωταθλητής θέλει τώρα και το χρυσό στα 5.000μ. για να φύγει από το Ρίο, έχοντας εκπληρώσει τους στόχους του. «Αυτό το μετάλλιο σημαίνει πολλά για μένα. Είναι πολύ σημαντικό να με θεωρούν ως έναν από τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο», δήλωσε σχετικά ο Φάρα, ο οποίος αφιέρωσε το μετάλλιο στη μεγαλύτερη κόρη του, Ριάνα: «Μου είχε ζητήσει τη νίκη στην κούρσα και της αφιερώνω το μετάλλιο».

Στη συνέχεια μίλησε για την πτώση του: «Στραβοπάτησα κι έπεσα. Για μια στιγμή πίστεψα πως όλα τελείωσαν. Όλη αυτή η σκληρή δουλειά μπορούσε να χαθεί σ’ ένα δευτερόλεπτο. Όταν όμως σηκώθηκα και κατάλαβα πως δεν είχα τραυματιστεί, τότε σκέφτηκα πως έπρεπε να κάνω την κούρσα της ζωής μου. Είχα στο μυαλό μου τη Ριάνα και σκέφτηκα πως δεν έπρεπε να την απογοητεύσω. Έπρεπε να νικήσω για την κόρη μου. Τώρα στόχος είναι το χρυσό και στα 5 χλμ. για κλείσω τους αγώνες με ιδανικό τρόπο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ