aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑWRC Ράλι Πορτογαλίας: Δεύτερη φετινή νίκη για τον Ogier

WRC Ράλι Πορτογαλίας: Δεύτερη φετινή νίκη για τον Ogier

Τη δεύτερη φετινή του νίκη και πέμπτη στον Πορτογαλικό αγώνα πανηγύρισε ο Sebastien Ogier. Αυτά όμως δεν ήταν και τα μόνα επιτεύγματα του Γαλλου. Με τη νίκη του αυτή ισοφάρισε το ρεκόρ του Φινλανδού Markku Alen από το 1987 με πέντε νίκες αλλά κατέφερε επίσης να περάσει και στην κορυφή της κατάταξης των οδηγών με τους περισσότερους βαθμούς. Συγκεκριμένα, έφτασε τους 1645 έναντι 1625 του Sebastien Loeb.

O οδηγός της M-Sport ξεκίνησε την τελευταία ημέρα δράσης στο πλαίσιο του έκτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, με προβάδισμα 16 δευτερολέπτων έναντι του Thierry Neuville. Παρότι στο τελευταίο σκέλος το μεταξύ τους σκορ ήταν 1-3 σε καλύτερους χρόνους σε ειδικές υπέρ του Βέλγου, η διαφορά παρέμεινε στα 15.6 δευτερόλεπτα. Έτσι ο οδηγός της Hyundai Motorsport έχασε την ευκαιρία να κάνει το χατ τρικ αφού είχε βρεθεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα δύο προηγούμενα ράλι.

Το βάθρο συμπλήρωσε ένας ακόμα οδηγός της κορεάτικης ομάδας, ο Dani Sordo, ενώ τέταρτος έμεινε τελικά ο Ott Tanak. Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Craig Breen με το Citroen C3 WRC και τη σχεδόν μόνιμη για εκείνον πέμπτη θέση γενικής, ο Elfyn Evans με το Ford Fiesta WRC της M-Sport, τα δύο εργοστασιακά Yaris WRC με την ιδιωτική συμμετοχή του Mads Ostberg ανάμεσά τους ενώ στην τελευταία ειδική άλλαξε ο δέκατος της παρέας.

Εκεί βρισκόταν ο Andreas Mikkelsen που είχε και την πρωτοπορία στην κατηγορία WRC2 με ένα Skoda Fabia. Είχε όμως ατύχημα στην τελευταία ειδική και έτσι παραχώρησε τη νίκη στην κατηγορία στον Pontus Tidemand (επίσης με Fabia) και τη δέκατη θέση στον Esapekka Lappi με Toyota Yaris WRC.

Ο Ott Tanak πήρε τους πέντε επιπλέον βαθμούς απο την TV Power Stage, με τον Neuville να παίρνει 4 βαθμούς, ο Elfyn Evans 3 βαθμούς, ο Esapekka Lappi 2 βαθμούς και ο Ogier 1 βαθμό. Στο πρωτάθλημα των οδηγών προηγείται ο Ogier με 128 βαθμούς, με τον Neuville να ακολουθεί με 106 βαθμούς, ενώ στη τρίτη θέση βρίσκεται ο Latvala με 88 βαθμούς. Στους κατασκευαστές προηγείται η M-sport World Rally team με 199 βαθμούς, με την Hyundai Motorsport να βρίσκεται στη 2η θέση με 173 βαθμούς, την Toyota Gazoo Racing WRT στην 3η με 113 βαθμούς και την Citroen Total Abu Dhabi WRT στην 4η με 85 βαθμούς.

Αποτελέσματα

1.Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) 3:42:55.7

2.Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +15.6

3.Sordo / Marti (Hyundai i20 WRC) 1:01.7

4.Tänak / Jarveoja (Ford Fiesta WRC) 1:30.2

5.Breen / Martin (Citroën C3 WRC) +1:57.4

6.Evans / Barritt (Ford Fiesta WRC) 3:10.6

7.Hänninen / Lindstrom (Toyota Yaris WRC) +3:48.

8.Østberg / Floene (Ford Fiesta WRC) +5:29.7

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ