aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑWRC Ράλι Γερμανίας: O Tanak τη νίκη, ο Ogier στην κορυφή

WRC Ράλι Γερμανίας: O Tanak τη νίκη, ο Ogier στην κορυφή

Ο Εσθονός Ott Tanak κέρδισε στο δύσκολο ράλι της Γερμανίας αλλά ήταν ο Ogier που άνοιξε τη διαφορά τους 17 βαθμούς από τον  Neuville στην κούρσα του πρωταθλήματος. Μετά την παρθενική του νίκη στην Ιταλία τον Ιούνιο, ο Ott Tanak κατάφερε να πάρει άλλη μια νίκη, αυτή τη φορά στους στενούς ασφάλτινους δρόμους της Γερμανίας.

Ο Εσθονός διαχειρίστηκε το προβάδισμα που είχε αποκτήσει στο Ράλι Γερμανίας και πανηγύρισε ξανά! Πίσω από τον οδηγό της M-Sport, με διαφορά 16.4 δευτερολέπτων, τερμάτισε ο Andreas Mikkelsen με το Citroen C3 WRC, στο καλύτερο πλασάρισμά του απ’ όταν εντάχθηκε στη γαλλική ομάδα. Κρατούσε την πρωτοπορία στο μεγαλύτερο διάστημα της πρώτης μέρας και δεν σταμάτησε ποτέ να κυνηγά το νικητή.

Ο Sebastien Ogier,  πήγε στη Γερμανία όντας ισόβαθμος με τον Thierry Neuville, όμως η σπασμένη ανάρτηση στο Hyundai i20 Coupe WRC κατέστρεψε το ράλι του Βέλγου! Έτσι ο οδηγός της M-Sport πήρε προβάδισμα 17 βαθμών, μετά το δέκατο εκ των δεκατριών ράλι του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Μετά από αυτή τη νίκη, ο Tanak είναι μόλις άλλους 16 πίσω άρα μπήκε και ο ίδιος στο παιχνίδι διεκδίκησης του τίτλου. «Δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μη μονομαχήσω για τον τίτλο, θα δώσω λοιπόν τη μάχη μου. Όμως πρέπει να συνεχίσουμε να κερδίζουμε αν θέλουμε να πάρουμε τον τίτλο», είπε ο 29χρονος.

Όσο για τον teammate του, δεν πίεσε ιδιαίτερα τον Mikkelsen αλλά πέραν των 15 βαθμών της 3 θέσης, πήρε και δύο πόντους στην Power Stage και έκανε μεγάλο βήμα προς την κατάκτηση του πέμπτου συνεχόμενου παγκόσμιου τίτλου του.

Τέταρτος τερμάτισε ο Juho Hänninen με το Toyota Yaris WRC, συνεχίζοντας τις εντυπωσιακές εμφανίσεις μετά την 3 θέση στη Φινλανδία. Στην τελευταία ειδική διαδρομή κρίθηκε η 5 θέση, με τον Craig Breen να «προσπερνάει» τον Elfyn Evans, Ο Latvala πήρε την έβδομη θέση μπροστά από τον Hayden Paddon, ο οποίος ήταν εκτός ρυθμού. Η M-Sport προσέφερε ένα επιπλέον αυτοκίνητο στο World Rally για τον Γερμανό βετεράνο Armin Kremer, ο οποίος τερμάτισε ένατος μπροστά από τον Eric Camilli. Μετά από κενό έξι εβδομάδων για ξεκούραση και ανασυγκρότηση, πληρώματα και ομάδες θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για το τετραήμερο 5-8 Οκτωβρίου στην Καταλονία.

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

  1. O Tänak / M Järveoja EST Ford Fiesta 2hr 57min 31.7sec.
  2. A Mikkelsen / A Jaeger NOR Citroën C3 + 16.4sec.
  3. S Ogier / J Ingrassia FRA Ford Fiesta + 30.4sec.
  4. J Hänninen / K Lindström FIN Toyota Yaris + 1min 49.2sec.
  5. C Breen / S Martin IRL Citroën C3 + 2min 01.5sec.
  6. E Evans / D Barritt GBR Ford Fiesta + 2min 03.4sec.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ