aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑTo Ράλλυ Ακρόπολις στις 1-3 Ιουνίου 2018

To Ράλλυ Ακρόπολις στις 1-3 Ιουνίου 2018

Το Ράλλυ Ακρόπολις θα είναι ο τρίτος αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ (ERC) του 2018 και θα διεξαχθεί στις 1-3 Ιουνίου, σύμφωνα με τη δημοσίευση στο επίσημο ημερολόγιο της FIA και μετά τη συνεδρίαση (της 6/12) του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Εκκρεμεί η υπογραφή της συμφωνίας με τον Promoter για να πούμε με βεβαιότητα πως το Ράλλυ Ακρόπολις θα βρίσκεται στο αγωνιστικό ημερολόγιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο θεσμός του ERC θα αποτελείται και τη νέα αγωνιστική χρονιά από οκτώ αγώνες. Κανένας από αυτούς δεν συμπίπτει με αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC). Θα ξεκινήσει από τις όχθες του Ατλαντικού στις νήσους Αζόρες με το Azores Airlines Rallye της Πορτογαλίας στις 22-24 Μαρτίου 2018, και θα καταλήξει στις όχθες της Βαλτικής με το Rally Liepaja της Λετονίας, στις 12-14 Οκτωβρίου.

Πέντε εκ των οκτώ αγώνων θα είναι χωμάτινοι, και τρεις ασφάλτινοι. Πέραν του Ακρόπολις, χωμάτινα θα είναι τα Ράλλυ σε Πορτογαλία, Κύπρο, Πολωνία και Λετονία, ενώ σε ασφάλτινο τερέν θα διεξαχθούν οι συναντήσει στην Ισπανία, την Ιταλία και την Τσεχία.

Το Ράλλυ Πολωνίας επιστρέφει στο θεσμό του ERC μετά από το 2013, χρονιά που το είχε κερδίσει ο πρωταθλητής Ευρώπης Καγιετάν Καγιετάνοβιτς – που φέτος θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί ξανά εμπρός στους συμπατριώτες του. Αντικαθιστώντας το Rally Rzeszow στο πρόγραμμα του ERC, το Ράλλυ Πολωνίας θα γιορτάσει το 2018 την 75η του επέτειο.

Ο Επικεφαλής Συντονισμού του ERC Ζαν Μπαπτίστ Λέι δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA για τη σεζόν του 2018, στην οποία θα συνεχίσουμε να έχουμε οκτώ αγώνες, σε απάντηση των πληροφοριών που λάβαμε από τους οδηγούς και τις ομάδες μας. Λέει πολλά για τη δημοτικότητα και την επιτυχία του ERC, ειδικά για το αναδομημένο πρωτάθλημα ERC Junior και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ των Ομάδων, ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τις ίδιες εθνικές Ομοσπονδίες όπως το 2017 και θέλουμε να ενισχύσουμε αυτούς δεσμούς και να κάνουμε βελτιώσεις όπου είναι δυνατόν για το κοινό μας συμφέρον».

FIA – Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ (ERC) 2018

22-24 Μαρτίου Azores Airlines Rallye, Πορτογαλία (χώμα) / ERC Junior

3-5 Μαΐου Rally Islas Canarias, Ισπανία (άσφαλτος) / ERC Junior

1-3 Ιουνίου Acropolis Rally, Ελλάδα (χώμα)*

15-17 Ιουνίου Cyprus Rally, Κύπρος (χώμα)

20-22 Ιουλίου Rally di Roma Capitale, Ιταλία (άσφαλτος) / ERC Junior

24-26 Αυγούστου Barum Czech Rally Zlín, Τσεχία (άσφαλτος) / ERC Junior

21-23 Σεπτεμβρίου Rally Poland, Πολωνία (χώμα) / ERC Junior

12-14 Οκτωβρίου Rally Liepaja, Λετονία (χώμα) / ERC Junior

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ