aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΤο ημερολόγιο του Πρωταθλήματος Rallycross

Το ημερολόγιο του Πρωταθλήματος Rallycross

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross της FIA το οποίο στηρίζει η Monster Energy ανακοίνωσε το ημερολόγιό του για τη σεζόν του 2018. Το ημερολόγιο, το οποίο θα επικυρωθεί κατά τη συνάντηση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αυτοκινήτου της FIA τον Δεκέμβριο, αποτελείται από 12 γύρους. Μεταξύ αυτών και δύο καινούριοι αγώνες στο Silverstone και στις ΗΠΑ.

Η σεζόν του 2018 θα ξεκινήσει και πάλι από την Καταλονία, όπως και πέρυσι, στις 14-15 Απριλίου. Στη συνέχεια οι ομάδες θα διασχίσουν τα σύνορα της Πορτογαλίας για το δεύτερο γύρο στο Montalegre που θα πραγματοποιηθεί στις 28-29 Απριλίου. Θα ακολουθήσει το Βέλγιο στα μέσα Μαΐου (12-13 Μαΐου) ενώ η πίστα του Silverstone θα αποτελέσει τον τέταρτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στα τέλη Μαΐου.

Οι αγώνες του World RX σε Νορβηγία, Σουηδία, Καναδά, Γαλλία και Λετονία θα πραγματοποιηθούν ξανά από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. Ο δέκατος γύρος θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα Circuit of the Americas [COTA] όπου εκεί διεξάγονται και οι αγώνες της F1 και του MotoGP. Ο αγώνας των ΗΠΑ θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 29-30 Σεπτεμβρίου ενώ στις 13-14 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο προτελευταίος γύρος της σεζόν στο Buxtehude της Γερμανίας. Το φινάλε της σεζόν του 2018 θα γίνει και πάλι στο Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής στις 24-25 Νοεμβρίου.

Βασιζόμενοι στην απόλυτη επιτυχία του φετινού πρωταθλήματος, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rallycross της FIA θα διεξαχθεί και πάλι σε πέντε γύρους όπως και φέτος, αλλά με το Βέλγιο να προστίθεται στη σειρά μαζί με τη Νορβηγία. Βαρκελώνη, Σουηδία, Γαλλία και Λετονία. Το πρωτάθλημα Super1600 θα περιλαμβάνει έξι αγώνες  (Βαρκελώνη, Πορτογαλία, Νορβηγία, Γαλλία, Λετονία και Γερμανία), ενώ οι αγώνες Touring Car θα αποτελούνται από τρεις αγώνες (Βέλγιο, Νορβηγία και Σουηδία).

Παγκόσμιο Ημερολόγιο RX 2018

Ισπανία – Βαρκελώνη 14/15 Απριλίου

Πορτογαλία – Montalegre 28/29 Απριλίου

Βέλγιο – Mettet 12/13 Μαΐου

Μεγάλη ΒρετανίαSilverstone 26/27 Μαΐου

Νορβηγία – Hell 9/10 Ιουνίου

Σουηδία – Holjes 30 Ιουνίου / 1η Ιουλίου

Καναδάς – Trois-Rivieres 4/5 Αυγούστου

Γαλλία – Loheac 1/2 Σεπτεμβρίου

Λετονία – Ρίγα 15/16 Σεπτεμβρίου

ΗΠΑ – COTA 29/30 Σεπτεμβρίου

Γερμανία – Estering 13/14 Οκτωβρίου

Νότια Αφρική – Κέιπ Τάουν 24/25 Νοεμβρίου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ