aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΣτο Top10 της Formula 4 NEZ ο Τζιωρτζής (pics)

Στο Top10 της Formula 4 NEZ ο Τζιωρτζής (pics)

Έπεσε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ολλανδία η αυλαία του πρωταθλήματος SMP Formula 4 North Europe Zone certified by FIA. Το τριήμερο στην πίστα του Assen ήταν αρκετά δύσκολο για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή, καθώς το γερασμένο μονοθέσιο που είχε στη διάθεσή του για τον συγκεκριμένο αγώνα, δεν του επέτρεψε να παλέψει για τις βαθμολογούμενες θέσεις, όπως είχε συμβεί στον προηγούμενο αγώνα στη Μόσχα, όπου με καινούργιο μονοθέσιο ανέβηκε και τις τρεις φορές στο βάθρο των νικητών.

Ωστόσο, η προσπάθειά του αναγνωρίστηκε από τους διοργανωτές, έτσι στη γιορτή που ακολούθησε με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος, ο 20χρονος Κύπριος πιλότος απέσπασε το βραβείο Best Spirit Driver, που απονέμεται στον πιο μαχητικό οδηγό.

Το τέλος του πρωταθλήματος βρίσκει τον Τζιωρτζή στη 10η θέση της βαθμολογίας, ανάμεσα σε 21 οδηγούς από δέκα διαφορετικές χώρες. Μάζεψε συνολικά 76 βαθμούς, 43 εκ των οποίο στον έκτο γύρο της σεζόν στη Μόσχα, όπου οδήγησε ένα καινούργιο μονοθέσιο. Στο Parnu (Εσθονία) μάζεψε 14 βαθμούς, 10 στο Smolensk, 8 στο Σότσι και έναν στο Ahvenisto (Φιλανδία), ενώ χωρίς βαθμό επέστρεψε από τον πέμπτο αγώνα στη Μόσχα και τον τελευταίο στο Assen. Είχε την τέταρτη καλύτερη συγκομιδή ανάμεσα σε 13 οδηγούς που αγωνίστηκαν φέτος με τα χρώματα της SMP Racing.

Ευχαριστίες: «Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω την SMP Racing που μου έδωσε την ευκαιρία όχι απλά να συμμετέχω αλλά να ολοκληρώσω -για δεύτερη χρονιά- ένα διεθνές πρωτάθλημα που φέρει τη σφραγίδα της FIA. Είναι ιδιαίτερη τιμή να τρέχεις με τα χρώματα της κορυφαίας ρωσικής ομάδας» λέει ο Τζιωρτζής και συνεχίζει: «ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στους χορηγούς και υποστηρικτές μου, χωρίς τη βοήθεια των οποίων η συμμετοχή σε ένα διεθνές πρωτάθλημα θα ήταν αδύνατη. Πρόκειται για την Eneos Motor Oil και την Psaltis Auto Parts, την intertaxaudit, την ALCO Filters και τη Eurofast. Ευχαριστώ επίσης για την υποστήριξη τα εστιατόρια Akakiko, το Sana Hiltonia, το Michael Angelo Travel και την Daytona Raceway».

«Χαρούμενος…»: Μιλώντας για το πρωτάθλημα που πέρασε o Τζιωρτζής αναφέρει: «είμαι χαρούμενος που για δεύτερη χρονιά βρέθηκα σε ένα μεγάλο, διεθνές πρωτάθλημα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την εμπειρία στη Μόσχα, όπου με ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο μπόρεσα να παλέψω για το βάθρο. Σίγουρα σε αγώνες που δεν μπορούσα να παλέψω για κάτι καλύτερο, τα συναισθήματα δεν ήταν τα καλύτερα. Αλλά ας μην είμαστε αχάριστοι. Δεν έχουν πολλοί την ευκαιρία να βρίσκονται σε τόσο ψηλό επίπεδο για δυο συνεχόμενα χρόνια. Γι αυτό και θα ήθελα να ευχαριστήσω την SMP Racing, τους χορηγούς και υποστηρικτές και φυσικά την οικογένεια μου».

Ακολουθεί μια σύντομη περίοδος ξεκούρασης για τον Τζιωρτζή και διαβουλεύσεις με την SMP Racing για το επόμενο βήμα της καριέρας του, που θα τον βρει κατά πάσα πιθανότητα σε ένα ανώτερο πρωτάθλημα.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.facebook.com/vladimiros.tziortzis.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ