aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΣτο Μονακό αγωνίζεται ο Τζιωρτζής

Στο Μονακό αγωνίζεται ο Τζιωρτζής

Τη μεγάλη τιμή να οδηγεί ένα μονοθέσιο στους δρόμους του Πριγκιπάτου του Μονακό έχει αυτό το Σαββατοκύριακο ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής. Ο Κύπριος πιλότος αγωνίζεται στον τέταρτο γύρο του πρωταθλήματος Formula Renault 2.0 EuroCup με τα χρώματα της Fortec Motorsports και την στήριξη της NAGA Markets. Την Πέμπτη (24/5) και την Παρασκευή (25/5) έγιναν τα δοκιμαστικά. Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου που ξεκινούν στις 11:00πμ του Σαββάτου και 1:00μμ της Κυριακής, δηλαδή ακριβώς πριν μπουν στην πίστα τα μονοθέσια της Formula 1.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτή την εμπειρία. Αποτελεί την εκπλήρωση ενός ονείρου» δηλώνει από το Μονακό ο 21χρονος οδηγός, τον οποίον υποστηρίζουν φέτος οι εταιρείες Holiday Tours, ALCO Filters, Eurofast τα λιπαντικά Eneos Motor Oil, το Πανεπιστήμιο Frederick και το Sana Hiltonia. «Θέλω να απολαύσω κάθε στιγμή του αγώνα, να μείνω μακριά από κακοτοπιές και να πλασαριστώ όσο πιο ψηλά μπορώ» εξηγεί ο Τζιωρτζής ενόψει του αγώνα σε μια πίστα όπου το παραμικρό λάθος πληρώνεται ακριβά.

Στο Formula Renault 2.0 EuroCup μετέχουν 28 πιλότοι από όλες τις ηπείρους, με τα χρώματα οκτώ διαφορετικών ομάδων. Η σειρά επισκέπτεται δέκα ιστορικές πίστες στην Ευρώπη. Ήδη έγιναν οι αγώνες σε Paul Ricard, Monza και Silverstone.

Σε μια σεζόν προσαρμογής στις απαιτήσεις αυτού του άκρως ανταγωνιστικού πρωταθλήματος που λαμβάνει μέρος, ο Τζιωρτζής βελτιώνεται αγώνα με τον αγώνα. Κάποια προβλήματα με το μονοθέσιο παραμένουν και δεν του επέτρεψαν έως τώρα να παλέψει  για τις θέσεις της βαθμολογούμενης δεκάδας, κάτι που ευελπιστεί να γίνει σύντομα. Στο Silverstone ήταν 18ος, κάνοντας πολύ καλό αγώνα, καθώς εκκινούσε από την 26η θέση.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.renaultsport.com και στο www.facebook.com/vladimiros.tziortzis.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ