aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΣτο Anderstorp της Σουηδίας ο Τζιωρτζής

Στο Anderstorp της Σουηδίας ο Τζιωρτζής

Στο Anderstorp της Σουηδίας δοκιμάζεται αυτό το τριήμερο ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, στον έκτο και προτελευταίο γύρο του πρωταθλήματος SMP Formula 4 North Europe Zone, Certified by FIA. H Παρασκευή (02/9) είναι ημέρα ελεύθερων δοκιμαστικών ενώ το Σαββατοκύριακο θα γίνουν τα προκριματικά και οι τρεις βαθμολογούμενοι αγώνες. Ο πιλότος της SMP Racing έχει έως τώρα 24 βαθμούς στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στη 14η θέση της κατάταξης, αναζητώντας στους δύο τελευταίους αγώνες πόντους που θα τον φέρουν στην πρώτη δεκάδα, μεταξύ 21 οδηγών από Ρωσία, Ολλανδία, Φιλανδία και Ισπανία. Οι βαθμολογικές διαφορές δεν είναι μεγάλες και μπορούν να καλυφθούν.

Ο Βλαδίμηρος ευελπιστεί πως στη Σουηδία θα τα πάει ακόμα καλύτερα από ότι στον τελευταίο αγώνα στη Μόσχα, όπου είχε το πιο παραγωγικό φετινό του τριήμερο, έχοντας πλέον επιλύσει τα προβλήματα με το αυτοκίνητο που αντιμετώπισε στους δύο προηγούμενους αγώνες. Τον 19χρονο Κύπριο πιλότο χορηγούν τα λιπαντικά Eneos Motor Oil, η INTERTAXAUDIT, η ALCO Filters και η Eurofast ενώ τον υποστηρίζουν το Global College, τα καταστήματα PetroSports, τα επαγγελματικά εργαλεία KS Tools, τα εστιατόρια Akakiko και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου.

H πίστα του Anderstorp κατασκευάστηκε το 1968, έχει μήκος 4.025χλμ ενώ βρίσκεται 404χλμ νοτιοδυτικά της Στοκχόλμης και 132χλμ νοτιοανατολικά του Γκέτενμποργκ. Στη δεκαετία του ’70 φιλοξένησε το Σουηδικό Grand Prix της Formula 1, έτσι από το 1978 ο θρυλικός Νίκι Λάουντα κατέχει το ρεκόρ γύρου στην πίστα με 1:24.836. Χαρακτηρίζεται από  τη μεγάλη ευθεία εκκίνησης / τερματισμού, μήκους 980 μέτρων που χρησιμοποιείτο ως δίαυλος προσγείωσης αεροσκαφών.

Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου στο Ahvenisto της Φιλανδίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ