aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΣτη μνήμη του Luis Salom

Στη μνήμη του Luis Salom

Προς τη μνήμη του αδικοχαμένου οδηγού Λούις Σαλόμ στη κατηγορία moto2, ο οποίος έχασε τη ζωή του στον χθεσινοβραδινό αγώνα, η ιστοσελίδα motograndprix.gr ετοίμασε το πιο κάτω αφιέρωμα.

Ο Luis Salom γεννήθηκε στην Palma de Mallorca στις 7 Αυγούστου του 1991 και ξεκίνησε από νεαρή ηλικία τους αγώνες.

Η πρόοδός του ήταν αξιοσημείωτη και το χαρακτηριστικό που τον διέκρινε ήταν η μαχητικότητά του από τη στιγμή που ανέβαινε στη μοτοσυκλέτα του.

Το 2007 έλαβε μέρος στο Red Bull Rookies Cup και στον πρώτο του αγώνα πήρε τη δεύτερη θέση, κερδίζοντας στον 4ο του αγώνα στο Assen.

Το 2008 έμεινε στο Πρωτάθλημα και πάλεψε για τον Τίτλο απέναντι στον Αμερικανό JD Beach, χάνοντας για μόλις τέσσερεις βαθμούς.

Το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έγινε το 2009 ως έκτακτη συμμετοχή στην Jerez οδηγώντας την Honda του (125cc) στην 23η θέση.

Τελικά θα αγωνιζόταν στους τελευταίους 10 αγώνες εκείνης της σεζόν με την WRB και θα έπαιρνε μια 6η θέση στο Βρετανικό GP.

λουις σαλ

Το 2010 ήταν κανονική συμμετοχή με την Lambretta, την οποία άφησε γρήγορα για να πάει στην Stipa-Molenaar με μοτοσυκλέτα της Aprilia.

Με τη νέα του ομάδα πήρε εννέα θέσεις μέσα στη δεκάδα με καλύτερό του αποτέλεσμα μια 5η θέση στην Πορτογαλία.

Το 2011 πήγε στην RW Racing, πάλι με Aprilia και ήταν η σεζόν που ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο, στο Assen, στον εντός έδρας αγώνα της ομάδας του (2ος).

Αργότερα μέσα στη σεζόν θα έπαιρνε την ίδια θέση στο Phillip Island και θα τερμάτιζε στην 8η θέση της βαθμολογίας.

Στους κοντινούς φίλους του ήταν γνωστός με το παρατσούκλι: «El Mexicano».

λουθς

Ο Salom έμεινε με την RW Racing και το 2012, χρονιά που ανέβηκε οχτώ φορές στο βάθρο με Kalex KTM.

Στην Indianapolis πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του, κερδίζοντας για 56χιλ στο τέλος τονSandro Cortese.

Χρειάστηκε να περιμένει μόνο 4 Γύρους για να πάρει τη δεύτερή του νίκη, κερδίζοντας και πάλι τον Cortese, αυτή τη φορά στην Aragon.

Ήταν η χρονιά που η μικρή κατηγορία μετονομάστηκε σε Moto3 και ο Luis Salom πήρε τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία.

Τη νέα σεζόν κέρδισε δίκαια την παρουσία του σε μια από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας, την Red Bull KTM Ajo.

Αμέσως εντυπωσίασε, κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα της σεζόν 2013 στο Qatar. Στους πρώτους οχτώ αγώνες είχε τέσσερεις νίκες και συνεχείς παρουσίες στο βάθρο.

Πρόσθεσε άλλες τρεις στο ενεργητικό του, για να φτάσει στην Valencia ως ένας από τους τρεις διεκδικητές του Τίτλου, τερματίζοντας την καλύτερή του σεζόν στην τρίτη θέση.

Στα χρόνια της παρουσίας του στην Moto3 έγινε γνωστός για τον επιθετικό τρόπο οδήγησής του και τις προσπεράσεις του που ενθουσίαζαν τους οπαδούς του.

Στους πρώτους τρεις αγώνες του στην Moto2, το 2013, πήρε την τρίτη θέση στην Αργεντινή και τρείς Γύρους αργότερα τη 2η στο Mugello.

Η δεύτερή του σεζόν στην Moto2 ήταν πιο δύσκολη ακόμα, καθώς δεν μπορούσε να βρει σταθερότητα στα αποτελέσματά του.

Το 2016 ήταν στην ομάδα της SAG και αμέσως τους ξεπλήρωσε την εμπιστοσύνη τους με μια δεύτερη θέση στο Qatar.

Εμφανώς συγκινημένος, ο Luis Salom αφιέρωσε τη δεύτερή του θέση στην οικογένειά του και ειδικά στη μητέρα του που του στάθηκαν στις δύσκολες στιγμές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ