aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΣούπερ Τζιωρτζής στη Μόσχας (videos)

Σούπερ Τζιωρτζής στη Μόσχας (videos)

Τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του και μια από τις μεγάλες επιτυχίες του κυπριακού μηχανοκίνητου αθλητισμού εκτός συνόρων, πέτυχε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Μόσχα ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής. Ο 20χρονος πιλότος της SMP Racing ανέβηκε στο πόντιουμ και στις τρεις κούρσες που περιλάμβανε ο έκτος γύρος του πρωταθλήματος SMP Formula 4 North Europe Zone certified by FIA, που διεξήχθη στην πίστα της Μόσχας. Σκόραρε συνολικά 43 βαθμούς, οι οποίοι τον ανέβασαν στην ένατη θέση της κατάταξης. Στον αγώνα έλαβαν μέρος 17 οδηγοί από Ρωσία, Ολλανδία, Δανία, Ισπανία, Φιλανδία και Αζερμπαϊτζάν.

Στις δύο κούρσες του Σαββάτου (19/8) ο Τζιωρτζής ήταν τρίτος, ενώ την Κυριακή (20/8) τερμάτισε δεύτερος. Στη δεύτερη κούρσα έδωσε μεγάλη μάχη με το Φιλανδό Tuomas Happalainen, ο οποίος βρέθηκε μπροστά του, ενώ την Κυριακή (20/8) πάλεψε γενναία με τον Ολλανδό Bent Viscaal για τη δεύτερη θέση, την οποία και τελικά κέρδισε, με τον Viscaal να παίρνει ποινή επειδή μπλόκαρε αντικανονικά και παρατεταμένα τον Τζιωρτζή. Το Σάββατο (19/8) και τις δύο κούρσες κέρδισε ο Δανός οδηγός της Renault Sport Academy Christian Lundgaard, κατακτώντας το πρωτάθλημα, ένα γύρο πριν το τέλος. Τις απονομές έκανε ο πρώην πιλότος της Formula 1 και νυν αγωνιστικός διευθυντής της SMP Racing, Μίκα Σάλο.

«Ανέκαθεν μου άρεσε η πίστα της Μόσχας. Ταίριαζε στο στυλ μου και πιστεύω πως αναδεικνύει τις ικανότητες ενός οδηγού και όχι μόνο τη δύναμη του αυτοκινήτου. Πλέον θα είναι η αγαπημένη μου, καθώς για πρώτη φορά ανεβαίνω στο πόντιουμ, σε αγώνα formula», λέει ο Τζιωρτζής και συνεχίζει: «θέλω να ευχαριστήσω την SMP Racing που μου παρέχει όλα όσα χρειάζεται ένας οδηγός για να διεκδικεί μια θέση στο βάθρο, σε ένα πρωτάθλημα όπου μετέχουν πολλοί καλοί οδηγοί, από διάφορες χώρες».

Ενόψει της συνέχειας ο Κύπριος πιλότος λέει πως «κάποιες ατυχίες και προβλήματα που υπήρξαν στο μέσο της χρονιάς πιστεύω πως ανήκουν οριστικά στο παρελθόν και πλέον ανυπομονώ για τον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος, στην Ολλανδία τον Οκτώβριο». Έχοντας ήδη τρέξει σε Ρωσία, Φιλανδία και Εσθονία τα μονοθέσια της Formula 4 θα βρεθούν 20-22 Οκτωβρίου στην πίστα του Assen, στην Ολλανδία, για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ