aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΠρωτομαγιά... Λουλούδια για τον Σένα! (vids)

Πρωτομαγιά… Λουλούδια για τον Σένα! (vids)

Κάθε Πρωτομαγιά, ένα σφίξιμο στην καρδιά. Το ίδιο πάντα. Η ίδια μνήμη. Λέξη προς λέξη οι ίδιες απορίες… Γιατί; Η 1η Μαΐου 1994 άλλαξε την ιστορία της Φόρμουλα 1. Η πίστα της Ιμολα έγινε ο τάφος του κορυφαίου Άιρτον Σένα. Ο Βραζιλιάνος τον φοβόταν αυτόν τον αγώνα. 

Και τις δύο ημέρες πριν από τον αγώνα είχαν συμβεί δυο σοβαρά ατυχήματα. Την Παρασκευή ο Ρούμπενς Μπαρικέλο είχε τραυματιστεί σοβαρά και το Σάββατο ο Ρόλαντ Ράτζενμπεργκερ στην πρώτη του χρονιά στην Φόρμουλα1, σκοτώθηκε σε ηλικία 34 ετών, έπειτα από σφοδρή σύγκρουση με ταχύτητα314,9 χλμ/ώρα.

Η Αντριάνα, σύντροφος του Σένα εκμυστηρεύθηκε ότι ο Βραζιλιάνος πιλότος παρακαλούσε μετά το θάνατο του Ράτζενμπεργκερ να αναβληθεί ο αγώνας κι έκλαιγε. Ισως να μην ήταν προαίσθημα, αλλά η άριστη γνώση που είχε. Ηξερε ότι δεν ήταν καλές οι συνθήκες.

Ο αγώνας έγινε και ο Άιρτον είδε την καρό σημαία στον Παράδεισο. Ηταν πρώτος στην εκκίνηση… Στον έβδομο γύρο, στη στροφή Tamburello έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και έπεσε στον τοίχο. Επειτα από δύο ώρες κατέληξε και μέχρι σήμερα δεν έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι του δυστυχήματος.

Η Γουίλιαμς που ήταν η ομάδα του δικάστηκε για το ανεξήγητο σπάσιμο του τιμονιού της FW16 και τελικά αθωώθηκε. Ο Σένα είχε κερδίσει τρεις φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα (1988, 1990, 1991).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ