aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΠρώτη νίκη και κορυφή για τον Χάμιλτον!

Πρώτη νίκη και κορυφή για τον Χάμιλτον!

Πρώτη νίκη για τον Λιούις Χάμιλτον στο φετινό πρωτάθλημα της F1 επικρατώντας στο GP του Μπακού, με τον Βρετανό να αφήνει πίσω του τους Κίμι Ραϊκόνεν και τρίτο τον Σέρχιο Πέρεζ, που δύο μετά ανέβηκε ξανά στο βάθρο.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής μέχρι τώρα στη σεζόν, Σεμπάστιαν Φέτελ έμεινε 4ος και δεν μπόρεσε να διατηρήσει την 1η θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών.

Ο αγώνας ήταν από την πρώτη στροφή επεισοδιακός. Ο Φέτελ έμεινε πρώτος, έχοντας ακριβώς από πίσω του τους Χάμιλτον και Μπότας, ωστόσο απευθείας μπήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας, καθώς ο Ραϊκόνεν πιο πίσω ακούμπησε τον Οκόν που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει ενώ ο Αλόνσο βρήκε τον Σιρότκιν, με τον Ισπανό να μπαίνει στα πιτ στοπ, καθώς κλάταρε το ελαστικό του. Ο αγώνας άρχισε ουσιαστικά μετά τον 5ο γύρο.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ άρχισε να αυξάνει τη διαφορά του από τον 2ο Χάμιλτον στη στιγμή όμως που ο Χούλκενμπεργκ στον 11ο γύρο χτύπησε στον τοίχο, το ελαστικό του κλάταρε και τελικά εγκατέλειψε.

Ο Λιούις Χάμιλτον μπήκε στα πιτ στον 22ο γύρο βάζοντας τη μαλακή γόμα, ενώ ο Φέτελ μπήκε στον 31ο για να βάλει επίσης μαλακή γόμα, με στόχο να πάει μέχρι το τέλος του αγώνα.

Ο χαμός έγινε στον 39ο γύρο… Ρικιάρντο και Φερστάπεν πάλευαν για την 4η θέση, όταν ο Ολλανδός οδηγός άλλαξε δύο φορές γραμμή του, ο Ρικιάρντο προσπάθησε να υπερασπιστεί τη θέση του και τελικά τράκαραν, με αποτέλεσμα να ξαναμπεί στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Αυτό αποχώρησε τέσσερις γύρους πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα με τη δράση να ανάβει για τα καλά. Ο Μπότας βγήκε πρώτος από τα πιτ και άφησε πίσω του τους Φέτελ, Χάμιλτον και Ραϊκόνεν. Ο Γερμανός προσπάθησε να περάσει τον Μπότας, έχασε τον έλεγχο και τελικά βγήκε 4ος, ο Μπότας έπαθε κλατάρισμα και εγκατέλειψε, με αποτέλεσμα ο Χάμιλτον χωρίς καν να το επιδιώξει να έρχεται πρώτος.

Στη συνέχεια ο Πέρεζ πέρασε και αυτός τον Φέτελ και κάπως διαμορφώθηκε το βάθρο.

inner

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ