aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΠρώτη εκδήλωση επιδεξιότητας Ιστορικού Αγωνιστικού Αυτοκινήτου

Πρώτη εκδήλωση επιδεξιότητας Ιστορικού Αγωνιστικού Αυτοκινήτου

Με λιγότερο από τρία χρόνια δραστηριότητας, η Λέσχη Ιστορικού Αγωνιστικού Αυτοκινήτου Κύπρου έχει να επιδείξει σωρεία δραστηριοτήτων και ενεργειών που μόνο στόχο έχουν την αναβίωση και ανάδειξη των αγωνιστικών αυτοκινήτων / θρύλων του παρελθόντος. Στις 21 Μαΐου η Λέσχη προχωρά ακόμα ένα βήμα παραπέρα και διοργανώνει την πρώτη εκδήλωση επιδεξιότητας Ιστορικού Αγωνιστικού Αυτοκινήτου.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους Διεθνής κανονισμούς για τους Ιστορικούς Αγώνες (Demonstration events) αλλά χωρίς την παρουσία χρονομέτρων. Γι αυτό και δεν θα υπάρχει τελική κατάταξη. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να δώσει την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει σε αγωνιστικούς ρυθμούς και να δει από κοντά τους θρύλους προηγούμενων δεκαετιών του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί της Κυριακής και θα περιλαμβάνει τέσσερα μη χρονομετρημένα περάσματα σε μια χωμάτινη διαδρομή μήκους 2.5 χιλιομέτρων παρά το Σταυροβούνι. Οι φίλοι των ιστορικών κλασσικών αγωνιστικών θα μπορούν να απολαύσουν μοναδικά αυτοκίνητα όπως τα Nissan 240 RS, Datsun Violet, Ford Escort MK1 & MKII και πολλά άλλα.

Η νεοσύστατη Λέσχη Ιστορικού Αγωνιστικού Αυτοκινήτου Κύπρου ιδρύθηκε με στόχο και σκοπό να επαναφέρει στο προσκήνιο τους θρύλους των αγώνων περασμένων δεκαετιών. Δηλαδή τα αυτοκίνητα που κυριάρχησαν στις ειδικές διαδρομές τις δεκαετίες του 60, 70 και 80. Η εκδήλωση επιδεξιότητας Ιστορικού Αγωνιστικού Αυτοκινήτου είναι η πρώτη του είδους της που διοργανώνεται στον τόπο μας ενώ στο μέλλον ακολουθούν και άλλες εκδηλώσεις παρόμοιου τύπου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ