aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΠρωταθλητής του World RX ο Johan Kristoffersson

Πρωταθλητής του World RX ο Johan Kristoffersson

Με δυο γύρους να απομένουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross της FIA, το οποίο υποστηρίζει η Monster Energy, ο Johan Kristoffersson κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο με την έκτη φετινή του νίκη, εκθρονίζοντας τον Mattias Ekstrom. Την ίδια στιγμή, η ομάδα του Kristoffersson, PSRX Volkswagen Sweden κατέκτησε και το πρωτάθλημα ομάδων, παρόλο του ότι ο Solberg δεν κατάφερε να τρέξει στον μεγάλο τελικό.

Συγκεκριμένα ο Νορβηγός είχα ατύχημα στην πρώτη στροφή του δεύτερου ημιτελικού και μετά από επαφή με τον τοίχο αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου αντιλήφθηκαν οι ιατροί ότι έσπασε την κλείδα του ώμου του και ευτυχώς είναι εκτός κινδύνου. Ο αγώνας διακόπηκε μέχρι να αφαιρεθεί το αυτοκίνητο του Νορβηγού.

Στον μεγάλο τελικό προκρίθηκαν οι Kristoffersson, Loeb, Ekstrom, ο ντόπιος Baumanis, Bakkerud και ο Muller. Στην εκκίνηση ο γάλλος θρύλος του ράλι έπεσε τελευταίος μετά από μάχες ενώ ο Baumanis ξεπετάχτηκε στην τρίτη θέση. Ο δε Kristoffersson βγήκε πρώτος από την πρώτη στροφή και δεν κοίταξε ποτέ πίσω του μέχρι την έκτη φετινή του νίκη αλλά και την κατάκτηση του τίτλου φέτος με το πέσιμο της καρό σημαίας. Το βραβείο Monster Energy SuperCharge πήγε στον Ekstrom για την φανταστική του αντίδραση την ώρα που άναψαν τα πράσινα φώτα και δόθηκα η εκκίνηση.

Πίσω από τον θριαμβευτή Σουηδό, και αθλητή της Monster Energy, στο βάθρο βρέθηκαν οι Ekstrom και Loeb με τον γάλλο να συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις στο δεύτερο μισό της χρονιάς, ωστόσο ήθελε σίγουρα κάτι περισσότερο από την πίστα στην οποία κέρδισε πέρυσι.

Ο πρωταθλητής, πλέον, Johan Kristoffersson δήλωσε μετά από την μεγάλη του νίκη: «Είναι απίστευτο συναίσθημα, θέλω λίγο χρόνο για να καταλάβω τι κάναμε εδώ σήμερα σαν ομάδα. Μεγάλες ευχαριστίες στην ομάδα για τη καταπληκτική της δουλειά και καλή ανάρρωση στον Peter. Ταυτόχρονα θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και συγκεκριμένα τον πατέρα μου που ήταν μαζί μου όπου και αν έτρεχα, παλεύοντας μαζί μου πάντα για κάτι καλύτερο».

Ο επόμενος και προτελευταίος γύρος του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στο Estering της Γερμανίας στις 29 Σεπτεμβρίου.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

1. Johan KRISTOFFERSSON VW POLO GTI 271
2. Petter SOLBERG VW POLO GTI 209
3. Mattias EKSTROM AUDI S1 204
4. Sebastien LOEB PEUGEOT 208 194
5. Andreas BAKKERUD FORD FOCUS RS 165
6. Timmy HANSEN PEUGEOT 208 152
7. Toomas Heikkinen AUDI S1 99
8. Ken BLOCK FORD FIESTA 98
9. Timo Scheider FORD FIESTA 87
10. Kevin Eriksson FORD FIESTA 84

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ