aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΠρωταθλητής των rookies ο Ευτύχιος Έλληνας

Πρωταθλητής των rookies ο Ευτύχιος Έλληνας

Μετά από μια σειρά κακοτυχιών ο Ευτύχιος Έλληνας, που απέδειξε ότι είχε τον ρυθμό να τα βάλει με όλους στην πρώτη του χρονιά στον θεσμό αυτό, κατάφερε και πάλι να ανέβει στο βάθρο. Αυτό έγινε στο Silverstone, την αγαπημένη πίστα του Κύπριου οδηγού, όπου εκεί έδειξε τις προθέσεις του από τα προκριματικά. Έγραψε τον τρίτο ταχύτερο γύρο και κλείδωσε την τρίτη θέση στην σειρά εκκίνησης και για τους δυο αγώνες. Για την ιστορία να πούμε πως την pole position εδώ κατέκτησε ο Dan Cammish, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να την εκμεταλλευτεί στους δυο αγώνες.

Με την πίστα βρεγμένη  ο αγώνας ξεκίνησε με τους Cammish και Zamparelli να περνούν μπροστά και τον Έλληνα να τους ακολουθεί από κοντά, χωρίς να παίρνει περιττά ρίσκα. Ο συνοδηγός του Tio στην JTR, Dino Zamparelli κατάφερε να αρπάξει την πρώτη θέση από τον pole-sitter Cammish στην στροφή Brooklands και δεν κοίταξε ποτέ πίσω στον δρόμο του προς την καρό σημαία.

Την ίδια στιγμή ο Έλληνας ξεκίνησε να λάμπει μέσα από τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν στο βρεγμένο οδόστρωμα του Silverstone και ξεκίνησε να ψαλλιδίζει την διαφορά από τον δεύτερο Cammish, τον οποίο προσπέρασε. Αργότερα, έχοντας φτάσει τον πρωτοπόρο Zamparelli, οι δυο τους είχαν μια μάχη με αποτέλεσμα να χάσουν λίγο ρυθμό δίνοντας την ευκαιρία στον Cammish να πιέσει και να κερδίσει την δεύτερη θέση πίσω, ρίχνοντας τον Κύπριο πίσω στην τρίτη, στις θέσεις όπου και τερμάτισαν τον 12ο γύρο του πρωταθλήματος.

Ο 13ος γύρος έμελε να ήταν απίστευτα συναρπαστικός, με τους Eastwood, Cammish, Zamparelli και Έλληνα να ανταλλάζουν θέσεις συνεχώς μέχρι που κατάφερε ο Tio να προσπεράσει τον Eastwood για την δεύτερη θέση, την στιγμή που ο Dan Cammish λόγω φωτιάς στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στον 22ο γύρο, χάνοντας ίσως ακόμη και όποιες ελπίδες είχε για τον τίτλο.

Συμβολικά, ο Ευτύχιος, προσπέρασε τον περσινό πρωταθλητή των rookies του θεσμού αυτού (Charlie Eastwood) έξω στην πίστα, και με την δεύτερη θέση που πήρε στον 13ο γύρο του θεσμού, να σηκώσει και μαθηματικά των τίτλο των rookies της φετινής χρονιάς! Ταυτόχρονα οι Zamparelli και Έλληνας έκλεισαν ένα δυνατό 1-2 στον αγώνα για την ομάδα τους, την JTR.

Ο Tio δήλωσε: «Από την μια είμαι πανευτυχής για τον τίτλο των rookies και τους διπλούς τερματισμούς στο βάθρο, αλλά είχα ταχύτητα για να πάρω την νίκη σήμερα που ήταν ο στόχος μας σε αυτή την πίστα. Όταν προσπέρασα τον Eastwood στον δεύτερο αγώνα, δώσαμε πλεονέκτημα στον Dino (Zamparelli). Είχαμε τον ρυθμό να κερδίσουμε τον αγώνα. Απέδειξα πως μπορώ να τα βάλω ακόμη και με οδηγούς που βρίσκονται σε αυτό τον θεσμό εδώ και τρία χρόνια. Η ομάδα Redline έχει ένα μικρό πλεονέκτημα όσο αφορά το στήσιμο του αυτοκινήτου, ειδικά στα προκριματικά, αλλά εμείς σαν JTR κλείσαμε την απόσταση».

Ο τελευταίος γύρος του θεσμού θα διεξαχθεί στο Brands Hatch στις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι 1 Οκτωβρίου, αυτή τη φορά όμως χρησιμοποιώντας ολόκληρη την πίστα.

Βαθμολογία

1. Charlie Eastwood 202
2. Dino Zamparelli 198
3. Dan Cammish 170
4. Tom Oliphant 156
5. Lewis Plato 138
6. Euan McKay 125
7. Tio Ellinas 122
8. Dan Mckay 107
9. Tom Wrigley 74
10. Ross Wylie 68

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ