aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΟ σημαντικότερος αγώνας του Μίκαελ Σουμάχερ

Ο σημαντικότερος αγώνας του Μίκαελ Σουμάχερ

Το ονοματεπώνυμο Μίκαελ Σουμάχερ είναι… συνώνυμο της επιτυχίας στη Φόρμουλα Ένα. Στην διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του ο Γερμανός «πιλότος», ο οποίος στις 3 Ιανουαρίου γίνεται 49 ετών (3/1/1969), κατέκτησε επτά πρωταθλήματα οδηγών, με αποτέλεσμα να είναι μακράν πρώτος στη σχετική λίστα. Επίσης κατέχει το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες στη Φόρμουλα Ένα με 91, ενώ πήρε και 68 pole position, επίδοση που αποτελούσε ρεκόρ μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου 2017, όταν τον ξεπέρασε ο Λιούις Χάμιλτον στα επίσημα δοκιμαστικά για το ιταλικό γκραν πρι. Επίσης, κατέχει το ρεκόρ για τις περισσότερες παρουσίες στο βάθρο των νικητών, αφού πλασαρίστηκε 155 φορές στην καριέρα του στην πρώτη τριάδα ενός αγώνα.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ωστόσο, δίνει έναν άλλο αγώνα, τον σπουδαιότερο της ζωής του, εκτός πίστας, αφού σαν σήμερα, στις 29 Δεκεμβρίου 2013, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι. Ενώ έκανε σκι στο θέρετρο Μεριμπέλ των γαλλικών Άλπεων μαζί με τον -14χρονο τότε- γιο του, Μικ, ο «Σούμι» έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του σε ένα βράχο. Μολονότι φορούσε κράνος, ο τραυματισμός ήταν σοβαρός και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου οι γιατροί τον έβαλαν σε τεχνητό κώμα και υποβλήθηκε σε δύο επεμβάσεις για να σωθεί η ζωή του. Μετά την εισαγωγή του οι γιατροί έλεγαν πως, εάν ο Γερμανός δεν φορούσε κράνος, θα είχε πεθάνει σχεδόν σίγουρα, ενώ χαρακτήριζαν την κατάσταση της υγείας του «εξαιρετικά σοβαρή».

Έως τον Απρίλιο του 2014 δεν υπήρχε κάποια ενημέρωση, ωστόσο τότε ανακοινώθηκε πως ο Σουμάχερ για κάποιες στιγμές εμφάνιζε «ενδείξεις συνείδησης και αφύπνισης». Τον Ιούνιο του 2014 δόθηκε στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση που επιβεβαίωνε ότι ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα είχε βγει από το κώμα και πως είχε διακομισθεί σε νοσοκομείο της Λωζάννης για να συνεχίσει την αποθεραπεία του. Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς έγινε γνωστό ότι ο Γερμανός μεταφέρθηκε στο σπίτι του, στις όχθες της Λίμνης της Γενεύης, προκειμένου να συνεχίσει εκεί την αποκατάστασή του, ωστόσο από τότε πολύ λίγα πράγματα έχουν αποκαλυφθεί γύρω από την κατάσταση της υγείας και την πορεία της ανάρρωσης του Σουμάχερ.

Τον Μάιο του 2015 η εκπρόσωπος του Γερμανού, Ζαμπίνε Κεμ, δήλωσε ότι η υγεία του βελτιώνεται, καθώς τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαστε στην ευτυχή θέση να μπορούμε να πούμε ότι κάνει πρόοδο και αυτό το λέω, έχοντας πάντα ως δεδομένη τη σοβαρότητα του τραύματός του στο κεφάλι».

Τον Σεπτέμβριο του 2016 δικηγόρος του Σουμάχερ δήλωσε ενώπιον γερμανικού δικαστηρίου ότι ο πελάτης του «δεν μπορεί να περπατήσει», στο πλαίσιο της δίκης εναντίον του περιοδικού “Bunte”, το οποίο ισχυριζόταν σε δημοσίευμά του τον Δεκέμβριο του 2015 ότι ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα μπορούσε να περπατήσει ξανά. Ο Φέλιξ Νταμ τόνισε επίσης στο δικαστήριο ότι το δημοσίευμα είχε παραβιάσει την ιδιωτική ζωή του Σουμάχερ και πως ο πελάτης του δεν μπορεί να σταθεί όρθιος ακόμα και με τη βοήθεια των θεραπευτών του, ενώ κατηγόρησε το περιοδικό ότι έδινε «ψεύτικη ελπίδα» στους θαυμαστές του Γερμανού. Το γερμανικό περιοδικό αναγκάστηκε να καταβάλει 50.000 ευρώ στον «Σούμι».

Τον Δεκέμβριο του 2016 η Κεμ δήλωσε ότι δεν υπήρχε σχέδιο να δοθεί στη δημοσιότητα κάποια δήλωση-ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Σουμάχερ: «Η υγεία του Μίκαελ δεν είναι ένα δημόσιο θέμα κι έτσι θα συνεχίσουμε να μην κάνουμε κάποιο σχόλιο». Επίσης, η εκπρόσωπός του έχει δηλώσει ότι η απόφαση να μείνουν οι θαυμαστές του Γερμανού στο… σκοτάδι έχει παρθεί για το συμφέρον του, καθώς έχει τονίσει σε τοπικά ΜΜΕ: «Ο Μίκαελ έχει συστηματικά τραβήξει μια ξεκάθαρη γραμμή ανάμεσα στο δημόσιο και το ιδιωτικό, η οποία έχει πάντα γίνει αποδεκτή από τους θαυμαστές και τα ΜΜΕ. Η απόφαση να προστατευτεί η ιδιωτική ζωή του από το κοινό γίνεται για το συμφέρον του Μίκαελ».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η δήλωση που έδωσε στις 14 Νοεμβρίου στη δημοσιότητα η σύζυγος του Σουμάχερ, Κορίνα Μπετς, η οποία αναφέρει: «Η απόφαση να προστατεύσουμε την ιδιωτική ζωή του από το κοινό έχει παρθεί για το συμφέρον του Μίκαελ. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι κάτι σοβαρό έχει συμβεί».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ