aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑMotoGP-Λε Μανς: O Viñales στο ψηλότερο σκαλοπάτι

MotoGP-Λε Μανς: O Viñales στο ψηλότερο σκαλοπάτι

Συγκλονιστικό σε εξέλιξη ήταν το MotoGP Γαλλίας που ήταν και ο πέμπτος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος μοτοσικλέτας. Ο αγώνας, όπως κάθε χρόνο, διεξήχθη στη θρυλική πίστα του Λε Μαν με το νικητή να κρίνεται μόλις στον τελευταίο γύρο!

Ένας αγώνας που στην ουσία εξελίχθηκε σαν ένας «μονόλογος» των αναβατών της Monster Energy. Οι δυο εργοστασιακοί αναβάτες της  και Valentino Rossi έδειξαν να θέλουν περισσότερο τη νίκη από τους αντιπάλους τους, με τον αγώνα να εξελίσσεται, ειδικά στα τελευταία στάδια, σε μια μάχη μεταξύ των δύο team mate.

Οι δύο αναβάτες σημείωσαν τους καλύτερους χρόνους στις κατατακτήριες δοκιμές δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις προθέσεις τους για τον αγώνα του Λε Μανς. Η πρώτη γραμμή του grid έκλεισε με τον τρίτο αναβάτη της Monster Energy Johann Zarco. Όμως, αυτός που έστριψε πρώτος δεν ήταν άλλος από το νεαρό Zarco της δορυφορικής Yamaha Tech 3, ξεσηκώνοντας τους συμπατριώτες του στις κερκίδες.

Η επιλογή ελαστικών μαλακής γόμας κράτησε τον Zarco στην κορυφή στους πρώτους επτά γύρους. Εκεί υπέκυψε στην επίθεση του Vinales που τελικά τον πέρασε στο Dunlop Chicane. Ο Maveric κράτησε την πρωτοπορία μέχρι τον 23o γύρο με τον Rossi να βρίσκεται υπομονετικά πίσω του. Όμως ο «γιατρός» έκανε την κίνηση του για να ολοκληρώσει το δικό του προσπέρασμα και να περάσει στην κορυφή.

Η μάχη μεταξύ των δύο team mate κορυφώθηκε στον τελευταίο γύρο. Εκεί όπου ο πολυπρωταθλητής έκανε ένα σπάνιο λάθος, κάτι που τον έθεσε εκτός αγώνα. Έχασε το εμπρός μέρος της μοτοσυκλέτας του και τέθηκε εκτός αγώνα. Ο Vinales πανηγύρισε στη Γαλλία την τρίτη του νίκη για φέτος, αλλά το σημαντικότερο γι΄ αυτόν  ήταν ότι ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ο Johann Zarco πήρε τη δεύτερη θέση και μαζί και το πρώτο βάθρο στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία ενώ την πρώτη τριάδα έκλεισε ο Dani Pedrosa!

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1.Maverick Viñales Yamaha 43’29.793
2.Johann Zarco Yamaha 3.134
3.Dani Pedrosa Honda 7.717
4.Andrea Dovizioso Ducati 11.223
5.Cal Crutchlow Honda 13.519
6.Jorge Lorenzo Ducati 24.002
7.Jonas Folger Yamaha 25.733
8.Jack Miller Honda 32.603
9.Loris Baz Ducati 45.784
10.Andrea Iannone Suzuki 48.332

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ