Με νέο πλαίσιο η Renault στον Καναδά


Το ατύχημα του Πάλμερ στο Μονακό και η καταστροφή της RS16, επιτάχυνε την ολοκλήρωση του νέου πλαισίου που θα είναι έτοιμο για το Γκραν Πρι του Καναδά.

Με το νέο πλαίσιο της Renault θα συμμετέχει ο Πάλμερ στον Καναδά, ενώ παράλληλα θα τοποθετηθεί και ο αναβαθμισμένος κινητήρας στην RS16.

Το ατύχημα που είχε ο Βρετανός οδηγός στο Μονακό κατέστρεψε το σασί του μονοθεσίου του, καθώς η πρόσκρουση τόσο στη μπαριέρα της St Devote όσο και στο στηθαίο της γραμμής εκκίνησης/τερματισμού όπου χάθηκε η πρόσφυση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή.

«Ευτυχώς η εξέλιξη του νέου πλαισίου βρισκόταν σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Έτσι, μπορούμε πλέον να το χρησιμοποιήσουμε στον Καναδά. Αυτό που χρειάζεται είναι να τοποθετήσουμε τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα» δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας της Renault, o Νικ Τσέστερ.

Ταυτόχρονα, στον ίδιο αγώνα ο Πάλμερ θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει και το νέο κινητήρα της Renault, ο οποίος, σύμφωνα με τις πρώτες δοκιμές, έχει αποφέρει τουλάχιστον 4 δέκατα ταχύτερο χρόνο γύρου σε σχέση με τον προηγούμενο, μια ιδιαίτερα σημαντική  εξέλιξη. Αν και το νέο πλαίσιο είναι ανάλογα εξελιγμένο, τότε η Renault μπορεί ίσως να ελπίζει σε μια –επιτέλους- αξιοπρεπή εμφάνιση.

Στο video μπορείτε να δείτε την εξέλιξη του ατυχήματος του Πάλμερ στο Μονακό, που συνέβη πολύ νωρίς στον αγώνα, μόλις στο 8ο γύρο, χωρίς υπαιτιότητα του Βρετανού, καθώς οι πίσω τροχοί έχασαν την πρόσφυσή τους όταν, υπό επιτάχυνση, πάτησαν στις λευκές γραμμές διάβασης πεζών.

 

ΠΗΓΗgazzetta.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ