aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΗ θριαμβευτική επιστροφή της Ford στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι

Η θριαμβευτική επιστροφή της Ford στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι

Χρονιά σταθμός το 2017 για την ομάδα της Ford στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. Κατάφερε να κερδίσει τόσο τον τίτλο στους κατασκευαστές όσο και τους οδηγούς αποδεικνύοντας την ανωτερότητα της απέναντι στους αντιπάλους της. Και αυτό μάλιστα σε μια χρονιά όπου έγινε αλλαγή των κανονισμών και τα αυτοκίνητα έγιναν ακόμη πιο δυνατά (από 300 σε 380 ίππους!).

Η μεταγραφή του πρωταθλητή Sebastian Ogier στην M-Sport World Rally Team, τη φετινή χρονιά έδωσε νέο αέρα στην ομάδα κάνοντας ακόμα πιο συναρπαστικό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2018. Αυτός είναι ο τέταρτος παγκόσμιος τίτλος της ομάδας της Ford στο θεσμό ενώ τα αυτοκίνητα της κατάφεραν να πετύχουν 87 νίκες μέχρι σήμερα. Αριθμός που είναι ο δεύτερος καλύτερος όλων των εποχών.

Rally Mexico 2017

Η σεζόν του 2017 ξεκίνησε με το παραδοσιακό ράλι του Μόντε Κάρλο όπου οι Ogier και Ingrassia μπήκαν με το δεξί στην υπεράσπιση του τίτλου, κερδίζοντας τον αγώνα για τέταρτη συνολικά φορά, ενώ αυτή ήταν η πρώτη νίκη της M-Sport στον θεσμό από το Βρετανικό Ράλι του 2012. Η κυριαρχία της Ford ολοκληρώθηκε με την τέταρτη θέση του Ott Tanak.

Στα χιόνια της Σουηδίας οι δύο οδηγοί της Ford, Ogier και Tanak, βρέθηκαν και πάλι στο βάθρο. Κατάφεραν να πάρουν τη δεύτερη και τρίτη θέση στη γενική κατάταξη με τους Latvala και Anttila να κερδίζουν τον αγώνα. Η χρονιά πήρε για τα  καλά φωτιά όταν στο Μεξικό κέρδισαν οι Kris Meeke και Paul Nagle για την Citroen, μετά που ο Ogier είχε ατύχημα με ένα πολιτικό όχημα, ευτυχώς χωρίς τραυματίες. Παρόλα αυτά πήρε τη δεύτερη θέση με τον Tanak να τερματίζει τέταρτος. Τόσο ο Ogier όσο και η Ford συνεχίζουν να προηγούνται στο πρωτάθλημα.

Rally Mexico 2017

Στους επόμενους δύο αγώνες σε Γαλλία και Αργεντινή οι Neuville και Gilsoul με Hyundai παίρνουν την πρώτη θέση. Οι δυο οδηγοί της Ford συνεχίζουν να μαζεύουν βαθμούς με τον Ogier να παίρνει μια δεύτερη και μια τέταρτη θέση ενώ ο Tanak τερμάτισε τρίτος στην Αργεντινή. Στην Πορτογαλία ο πρωταθλητής επέστρεψε στις νίκες ενώ στον επόμενο αγώνα στη Σαρδηνία θα πάρει την πρώτη νίκη της καριέρας του ο Ott Tanak.

Στην Πολωνία ο Ogire πήρε μια τρίτη θέση ενώ αναγκάστηκε να εγκαταλείψι στην ΦΙλανδία. Ήταν όμως ο Evans που κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση με το Fiesta WRC. Στην άσφαλτο της Γερμανίας ταχύτερος από όλους ήταν ο Ott Tanak, την στιγμή που ο Ogier επέστρεψε στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος με την τρίτη θέση του βάθρου. Στην Ισπανία οι δύο οδηγοί της Ford πήραν μια δεύτερη και μια τρίτη θέση ενώ στο θρυλικό ράλι της Μεγάλης Βρετανίας ήταν η σειρά του Evans να γευτεί για πρώτη φορά τη σαμπάνια της νίκης. Οι Ogier και Ingrassia σήκωσαν το πέμπτο τους πρωτάθλημα, παρά το ότι κέρδισαν ένα λιγότερο αγώνα από τους Neuville/Giλsoul αλλά με καλύτερα πλασαρίσματα γενικά, κατάφεραν να κατακτήσουν τον τίτλο.

Photos: Nikos Mitsouras / Reporter Images

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ