aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΗ Ford στέφθηκε νικήτρια της κατηγορίας GT

Η Ford στέφθηκε νικήτρια της κατηγορίας GT

Το Ford GT με το νούμερο 68 των Sébastien Bourdais, Joey Hand και Dirk Müller πέρασε πρώτο τη γραμμή του τερματισμού στο φετινό Le Mans, κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία GT.

Το Ford GT με το νούμερο 69 των Ryan Briscoe, Scott Dixon και Richard Westbrook ανέβηκαν επίσης στο βάθρο, στην τρίτη θέση. Τα άλλα δυο Ford GT (66 και 67) τερμάτισαν στην τέταρτη και ένατη θέση αντίστοιχα.

Το Ford GT έκανε την πρώτη του εμφάνιση σαν αυτοκίνητο παραγωγής στο περσινό Le Mans και κέρδισε το μαραθώνιο αγώνα μόλις 395 μέρες μετά που κύλησε για πρώτη φορά από το Calabogie Motorsports Park στον Καναδά. Οι καρποί αυτοί ήταν αποτέλεσμα της τεράστιας προσπάθειας της ομάδας Ford Chip Ganassi, που μετέτρεψαν το αυτοκίνητο αυτό σε νικητή του Le Mans μέσα σε ένα χρόνο.

Έπειτα από μια τιτανομαχία με την νούμερο 82 Ferrari, το νούμερο 68 Ford GT πέρασε στην πρωτοπορία του αγώνα για τελευταία φορά στην 20η ώρα της κούρσας. Οδηγός του Ford την ώρα του προσπεράσματος της νίκης ήταν ο Joey Hand αναζωπυρώνοντας την μεγάλη μάχη που κρατά εδώ και 50 χρόνια τώρα ανάμεσα στους δυο κατασκευαστές.

Η νίκη ήταν ιδιαίτερα γλυκιά για τον Bourdais οποίος γεννήθηκε λίγο πιο κάτω από την Tertre Rouge. Ο Γάλλος έτρεξε στον αγώνα 10 φορές συνολικά, ωστόσο αυτή ήταν η πρώτη του νίκη. Το Ford GT με το νούμερο 66 των Billy Johnson, Stefan Mücke και Olivier Pla βρισκόταν στην μάχη του βάθρου νωρίς στον αγώνα, ωστόσο ένα ηλεκτρικό πρόβλημα τους χάλασε τα σχέδια.

Το Ford GT με το νούμερο 67 των Marino Franchitti, Andy Priaulx και Harry Tincknell ταλαιπωρήθηκε με προβλήματα στο κιβώτιο ταχυτήτων στο ξεκίνημα και αναγκάστηκε να κυνηγήσει τους γύρους από την αρχή, τερματίζοντας στην 9η θέση.

Αυτή ήταν η νίκη νούμερο 175 συνολικά για τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Chip Ganassi που πλέον έχει γίνει ο μοναδικός ιδιοκτήτης ομάδας που κερδίζει το Indianapolis 500, Daytona 500, Brickyard 400, Rolex 24 At Daytona, 12 Hours of Sebring και της 24ης ώρες του Le Mans!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ