aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑGrand Prix Ολλανδίας: Ο Μαρκ Μάρκεθ πήρε τη νίκη

Grand Prix Ολλανδίας: Ο Μαρκ Μάρκεθ πήρε τη νίκη

Μπορείς να του προσάψεις πολλά. Για την ακρίβεια, πάρα πολλά: το επιθετικό του στυλ και το γεγονός πως πολλές φορές νομίζει πως αντί για μοτοσυκλέτες «παίζουμε» συγκρουόμενα, σε συνδυασμό με το «μαύρο» γι’ αυτόν 2015 (και τα όσα -τουλάχιστον περίεργα- έκανε τότε…), δεν τον κάνουν ακριβώς και τον Φώτη Σεργουλόπουλο – τον πιο συμπαθητικό άνθρωπο στη γη.

Ωστόσο, αυτό που κανείς δεν μπορεί ν’ αρνηθεί, είναι πως μιλάμε για ένα μηχανοκίνητο φαινόμενο: Ο Μαρκ Μάρκεθ είναι παντού και πάντα διεκδικητής της νίκης, κάτι που κανείς άλλος σε ολόκληρο το γκριντ μπορεί να ισχυριστεί.

Αυτό φρόντισε να το αποδείξει και σήμερα στο Άσεν: μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα- με διαφορά ο καλύτερος φετινός φέτος- τον οποίο «οδήγησε» αρχικά ο εκπληκτικός στην εκκίνηση Λορένθο, μετά οι δύο Ιταλοί (Ντοβιτσιόζο και για λίγο ο Ρόσι), ο παγκόσμιος πρωταθλητής αφού «επιβίωσε» από την επαφή με τον Ρινς, κατάφερε να πάρει μια παλικαρίσια νίκη και ν’ αποσπαστεί έναν βαθμολογικό αιώνα από τους διώκτες του.

Πίσω από τον απλησίαστο Ισπανό και την Honda του, τερμάτισε ο απίθανος Ρινς με Suzuki, ο οποίος έριξε στο ασφάλτινο καναβάτσο τον Βινιάλες στο τέλος και του πήρε τη 2η θέση, με τον αναβάτη της Yamaha να συμπληρώνει το βάθρο.

Ντοβιτσιόζο, Ρόσι («ψυχωμένος» αγώνας από τον 39χρονο Γιατρό, που, όμως, έκανε λάθος και χτύπησε τον Λορένθο στην αρχή, ενώ έχασε και τα φρένα την στιγμή που ήταν 2ος ένα γύρο πριν το τέλος), Κράτσλοου, Λορένθο («τελείωσαν» τα λάστιχά του στο τέλος), Ζαρκό, Μπαουτίστα και Ιανόνε συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, από την οποία απουσίαζε ο απογοητευτικός- και απογοητευμένος- Ντάνι Πεντρόσα.

Μετά από δύο αγώνες, λοιπόν, που ο Χόρχε Λορένθο ήταν άπιαστος, ο Μάρκεθ επέστρεψε στις νίκες και έδειξε πως δεδομένου του ταλέντου του και της δυναμικής της Honda, σε «νορμάλ» συνθήκες (αν, δηλαδή, δεν έχει 2-3 πτώσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς), ουδείς μπορεί να του πάρει το στέμμα.

Εντάξει, ναι, ξέρουμε: δεν είναι και το καλύτερο παιδί. Είναι, όμως, με διαφορά ο καλύτερος αναβάτης…

Βαθμολογία αναβατών

1) Μάρκεθ 140

2) Ρόσι 99

3) Βινιάλες 93

4) Ζαρκό 81

5) Ντοβιτσιόζο 79

6) Κράτσλοου 79

7) Λορένθο75

8) Πετρούτσι 71

9) Ιανόνε 71

10) Μίλερ 55

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ