aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑGrand Prix Ιταλίας: Ρεκόρ μέσα στο «σπίτι» της Φεράρι ο Χάμιλτον

Grand Prix Ιταλίας: Ρεκόρ μέσα στο «σπίτι» της Φεράρι ο Χάμιλτον

Δικό του το ρεκόρ! Ο Λιούις Χάμιλτον μ’ ακόμα μία pole position, αυτή τη φορά στην Μόντσα, έφτασε τις 69 στην καριέρα του κι έμεινε μόνος 1ος στη σχετική λίστα. Στο 2-3 οι δύο Ρεντ Μπουλ με Φερστάπεν- Ρικιάρντο, που, όμως, έχουν δεχθεί ποινή.

Είναι, ενδεχομένως, ο πιο γλυκός τρόπος γι’ αυτόν: Μέσα στην έδρα των τρελαμένων «Τιφόζι», στο… σπίτι του μεγάλου του αντιπάλου στη μάχη για το φετινό πρωτάθλημα, χορεύοντας- όπως έκανε επί σειρά ετών ο τεράστιος Μίκαελ- στη βροχή. Ναι, κάπως έτσι θα έγραφε ο Λιούις Χάμιλτον το πιο ονειρώδες σενάριο για να κάνει ολόδικό του το απόλυτο ρεκόρ στις pole positions: ο Βρετανός θρύλος έμεινε μόνος πρώτος στη σχετική λίστα, καθώς έφτασε τις 69 κι άφησε δεύτερο μια για πάντα τον Σουμάχερ με 68.

Βέβαια, μέχρι να φτάσουμε εκεί χρειάστηκε ο καιρός- και οι διοργανωτές…- να κάνει τα νεύρα μας τετράτροχα τσατάλια: λόγω της βροχής, κι ενός ατυχήματος του Γκροζιάν, οι κατατακτήριες ολοκληρώθηκαν με σχεδόν 3 ολόκληρες ώρες καθυστέρηση, καθώς διεκόπησαν για ένα δίωρο.

Όταν, εν τέλει, άρχισαν και πάλι, ο μετρ του Σαββάτου έδειξε πως δεν είχε διάθεση γι’ αμφισβήτηση: μ’ ένα πειστικότατο τελευταίο γύρο, πήρε ακόμα μία pole κι άφησε πίσω του τις- ανέλπιστα καλές- Ρεντ Μπουλ.

Φερστάπεν και Ρικιάρντο έκαναν το 2-3, όμως έχουν 20 και 25 θέσεις ποινής αντίστοιχα και θα εκκινήσουν από πολύ πίσω αύριο. Στρολ, Οκόν, Μπότας (πάρα πολύ άσχημα για τον δεύτερο πιλότο της Μερσέντες), Ράικονεν, Φέτελ (τραγωδία εντός έδρας για τις Φεράρι), Μάσα και Φαντούρν συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, η οποία θα διαφοροποιηθεί αρκετά λόγω των ποινών.

Αύριο, λοιπόν, στην (ηλιόλουστη, βάσει πρόβλεψης καιρού) Μόντσα, ο Χάμιλτον ξεκινά γι’ ακόμα μία φορά με τα λευκά στην σκακιέρα της νίκης. Οι πιθανότητες, μάλιστα, να κάνει ένα εύκολο ματ, είναι με το μέρος του…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ