aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑGP Ολλανδίας 2016: Dovizioso στο βρεγμένο, Rossi 2ος!

GP Ολλανδίας 2016: Dovizioso στο βρεγμένο, Rossi 2ος!

Ο Andrea Dovizioso πήρε μια εντυπωσιακή pole στην ιστορική πίστα του Assen, ενώ δίπλα του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης βρίσκονται ο Rossi και ο Redding!

Με τη δυνατή βροχή να ξεκινάει από το FP3 το πρωί στην ολλανδική πίστα και να συνεχίζεται με πολύ πιο ήπιους ρυθμούς τόσο στην πρώτη περίοδο των κατατακτηρίων όσο και στο Q2, ο εξαιρετικός πραγματικά Andrea Dovizioso με την Ducati ήταν αλάνθαστος σε όλη τη διαδικασία με τα βρόχινα της Michelin και κατάφερε να πάρει την 17η pole της καριέρας του και 4η στην μεγάλη κατηγορία.

Στα τελευταία λεπτά των κατατακτηρίων η βροχή είχε σταματήσει και η αγωνιστική γραμμή είχε στεγνώσει και ο «Γιατρός» επισκέφτηκε το γκαράζ της Yamaha και πήρε τη δεύτερη μοτοσυκλέτα με ενδιάμεσα. Στον τελευταίο του λοιπόν γύρο και αφού είχε πέσει η καρό σημαία κατάφερε να κάνει τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο και να βρίσκεται στην πρώτη σειρά της εκκίνησης για τον αυριανό αγώνα, που διεξάγεται για πρώτη φορά στην 49χρονη ιστορία του Assen Κυριακή και όχι Σάββατο.

Την πρώτη σειρά της εκκίνησης στο ιστορικό από κάθε άποψη αγώνα στο Assen καθώς είναι 250ος για την ιστορία των MotoGP, συμπληρώνει ο εκπληκτικός Scott Redding με την Ducati της OCTO Pramac Yakhnich. Παρά την πτώση του στα πρώτα λεπτά της έναρξης του Q2, ο Marc Marquez δεν έπαθε τίποτα, παράτησε την πρώτη Honda στην αμμοπαγίδα και πήγε στο γκαράζ της ομάδας για μία δεύτερη ευκαιρία στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας. Το τρέξιμο με το scoοter του φωτογράφου της LCR στα pit της Honda βγήκε τελικά σε καλό στον Ισπανό, καθώς στην τελευταία του προσπάθεια και ενώ είχε πέσει η καρό σημαία, ο Marquez κατάφερε να καταγράψει τον  4ο ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες του Assen και θα ξεκινήσει από τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης.

Πάρα πολύ κακό ήταν και το Σάββατο για τον συμπατριώτη του Marquez στη Yamaha Jorge Lorenzo ο οποίος δεν νιώθει καλά με την μοτοσυκλέτα του και αυτό φάνηκε και στο βρεγμένο καθώς κατέγραψε τον 11ο ταχύτερο χρόνο και θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα από την 4η σειρά της εκκίνησης.

Πίσω από τον Marquez, στη δεύτερη σειρά βρίσκεται ο Cal Cratchlow με την Honda, ενώ τον 6ο ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Yonny Hernandez με την Ducati. Στην 7η και 8η θέση του grid βρίσκονται τα αδέρφια Espargaro με τον Pol με την Yamaha να προηγείται και τον Alex με την Suzuki να ακολουθεί.

O Andrea Iannone με τη δεύτερη Ducati έκανε τον 9ο ταχύτερο χρόνο αλλά θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα από την τελευταία θέση λόγω ποινής από το ατύχημα που είχε με τον Lorenzo στην Catalunya. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι αναβάτες θα ξεκινήσουν μία θέση ψηλότερα και ο Lorenzo από την 10η θέση. Στην θέση του θα εκκινήσει τον αυριανό αγώνα ο Danilo Petrucci με την δεύτερη Ducati της Octo Pramac Yakhnich.

Το FP4 και το Q1 στην πίστα του Assen ήταν γεμάτα από πτώσεις και καθώς πλησιάζαμε προς το Q2 οι αναβάτες ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η βροχή είχε αρχίσει να σταματάει, αλλά η πίστα ήταν τόσο βρεγμένη που δεν υπήρχε περίπτωση να αρχίσει η μάχη του Q1 με στεγνά. Έτσι φτάσαμε στο πρώτο Qualifying της νέας εποχής Michelin με ελαστικά για βρεγμένο.

Οι πτώσεις ξεκίνησαν σχεδόν αμέσως και στο Q2 με τον Maverick Viñales (Team Suzuki Ecstar) να είναι το πρώτο θύμα στην στροφή 5 του πρώτου γύρου στην διαδικασία χωρίς ευτυχώς να πάθει απολύτως τίποτα.  Ακολούθησε ο Marc Marquez (Repsol Honda Team) που είχε πτώση στην στροφή 8, που επέστρεψε στα pit με το scooter του φωτογράφου της LCR όσο πιο γρήγορα γινόταν.

Αυτή ήταν η 4η φορά στην ιστορία του στην μεγάλη κατηγορία που ο Andrea Dovizioso (Ducati Team) κατακτά την pole position. Με τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στο Assen ο «Desmo Dovi» έδειξε  το ταλέντο του και σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:45.246 για να πάρει την pole και ήταν ταχύτερος πάνω από μισό δευτερόλεπτο σε σχέση με τον Rossi. Αυτή είναι και η τρίτη του pole με την Ducati, με την τελυταία να έρχεται στο Qatar πίσω στο 2015.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ