aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑGP Μ. Βρετανίας - QP: Κυριαρχία Hamilton

GP Μ. Βρετανίας – QP: Κυριαρχία Hamilton

Ο Lewis Hamilton κυριάρχησε από το FP1 έως το FP3 και οι κατατακτήριες έμοιαζαν απλώς η επιβεβαίωση για τον ταχύτερο πιλότο στο Silverstone για το GP Μ. Βρετανίας 2016. Πίσω του για το 1-2 της Mercedes ο Nico Rosberg, ενώ την 3η θέση στο grid πήρε ο νεαρός Ολλανδός της Red Bull Max Verstappen.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και είναι σίγουρο ότι ο εντός έδρας αγώνας για τον Βρετανό της Mercedes έχει ξεκινήσει πολύ καλά καθώς κυριάρχησε τόσο στις τρεις περιόδους των ελεύθερων δοκιμών όσο και στις κατατακτήριες του Σαββάτου. Στις 9 Ιουλίου του 2016, ο Lewis Hamilton έμελλε να καταγράψει την 55η pole στην καριέρα του και να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στον αείμνηστο Ayrton Senna με τις 65 pole και τον Michael Schumacher με τις 68.

Αυτή είναι και η 6η pole που καταγράφει ο Βρετανός με την W07 και μπορεί να μην ήρθε τόσο εύκολα όσο ίσως θα περίμενε με τον team-mate του να βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης του Q3 λίγο πριν το τέλος της διαδικασίας, αλλά τελικά ο Hamilton απέδειξε την ανωτερότητά του στο Silverstone.Ο Nico Rosberg παρότι έχασε την δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής επανήλθε από το πρωί πολύ δυνατός και κόντραρε όσο μπορούσε τον team-mate του. Σχεδόν σε όλο το Q3 μάλιστα ήταν στην κορυφή καθώς ο πρώτος γύρος του Lewis Hamilton ακυρώθηκε καθώς πάτησε και με τους τέσσερις τροχούς εκτός πίστας.

Στην τελευταία του όμως του προσπάθεια ο Lewis σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:29.287 και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στον Rosberg που ήταν ακόμα στην τελευταία του προσπάθεια με την καρό σημαία να έχει πέσει. Τελικά ο Rosberg σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:29.606 ήταν περισσότερο από τρία δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός και το μόνο που κατάφερε ήταν να συμπληρώσει το 1-2 για την Mercedes. Να σημειώσουμε ότι ο χρόνος του Hamilton στο Q3 ήταν ελάχιστα πιο αργός από αυτόν στο Q2 που σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:29.243 και κατέγραψε νέο ρεκόρ κατατακτηρίων στο Silverstone με τη νέα σχεδίαση της πίστας στη Μεγάλη Βρετανία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ