aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑFormula 1: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Mercedes

Formula 1: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Mercedes

Τι κι αν είχε χριστεί παγκόσμιος πρωταθλητής από το προηγούμενο Γκραν-Πρι στο Μεξικό; Ο Λιούις Χάμιλτον νίκησε και στη Βραζιλία, εκμεταλλευόμενος την πρώτη θέση που πήρε στις κατατακτήριες δοκιμές και αφήνοντας πίσω του Φερστάπεν και Ραικόνεν που ανέβηκαν μαζί του στο βάθρο. Έτσι εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο για την ομάδα του στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Χάμιλτον και Φέτελ εκκίνησαν στην πρώτη γραμμή, με τους Μπότας, Ραϊκόνεν, Φερστάπεν και Ρικιάρντο πίσω τους. Η εκκίνηση ήταν καθαρή, με τον Μπότας να περνάει τον Φέτελ και τον Γερμανό να μένει πίσω και από τους Φερστάπεν και Ραϊκόνεν από τον τέταρτο γύρο. Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull μάλιστα ήταν πολύ γρήγορος και κατάφερε να ανέβει δεύτερος στον ένατο γύρο.

Η μάχη για την πρώτη θέση μεταξύ Χάμιλτον και Φερστάπεν «άναψε» για τα καλά, ιδιαίτερα αφού οι δύο πιλότοι μπήκαν στα πιτς για την πρώτη αλλαγή ελαστικών. Στον 39ο γύρο ο Ολλανδός κατάφερε να προσπεράσει τον Βρετανό, ανεβαίνοντας έτσι στην πρώτη θέση. Πέντε γύρους αργότερα όμως, συγκρούστηκε με τον Οκόν στην προσπάθειά του να τον περάσει, κάνοντας τετ-α-κε και πέφτοντας έτσι ξανά στη δεύτερη θέση, 5,3 δευτερόλεπτα πίσω από τον Χάμιλτον, σε μία στιγμή που έκρινε σε μεγάλο βαθμό την τελική έκβαση του αγώνα.

Παρά το ατύχημα ο Φερστάπεν κατάφερε να μειώσει ξανά τη διαφορά από τον φετινό παγκόσμιο πρωταθλητή, τον πλησίασε λίγο πριν το τέλος, αλλά τελικά δεν κατάφερε ποτέ να τον φτάσει, μένοντας έτσι στην δεύτερη θέση, με τον Χάμιλτον να πανηγυρίζει στο Ιντερλάγκος τη δέκατη φετινή του νίκη. Τρίτος τερμάτισε ο Ραϊκόνεν, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει τη θέση του στη διαρκή πίεση που του άσκησε ο Ρικιάρντο στους τελευταίους γύρους. Χούλκεμπεργκ και Έρικσον δεν κατάφεραν να τερματίσουν, αφού αποχώρησαν με μηχανικά προβλήματα στα μονοθέσιά τους.

Στη Βραζιλία πραγματοποιήθηκε ο προτελευταίος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1. Τον αγώνα κέρδισε ο Hamilton με Mercedes και σε συνδυασμό με την 5η θέση του Bottas η γερμανική ομάδα κατέκτησε και τον τίτλο στους κατασκευαστές (πρωταθλητής στους οδηγούς ήταν ήδη ο Hamilton από τον περασμένο αγώνα).

Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Verstappen και Raikkonen με Red Bull και Ferrari αντίστοιχα. Ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε πως ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull θα μπορούσε να πανηγυρίσει ακόμα και την πρώτη θέση αν δεν τον ακουμπούσε με το μονοθέσιό του ο Ocon, την ώρα μάλιστα που του είχε ρίξει και γύρο…

Πιο πίσω ακολούθησαν οι, Ricciardo, Bottas, Vettel, Leclerc, Grosjean, Magnussen και Perez. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ολοκληρώνεται στις 25 Νοεμβρίου με τον αγώνα στο Άμπου Ντάμπι.

Η βαθμολογία των οδηγών:
1. Χάμιλτον 383
2. Φέτελ 302
3. Ραϊκόνεν 251
4. Μπότας 237
5. Φερστάπεν 234
6. Ρικιάρντο 158

Η βαθμολογία των κατασκευαστών:
1. Mercedes 620
2. Ferrari 553
3. Red Bull 392
4. Renault 114
5. Haas 90
6. McLaren 62

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ