aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑFormula 1: «Αφεντικό» στο «σπίτι του» ο Χάμιλτον

Formula 1: «Αφεντικό» στο «σπίτι του» ο Χάμιλτον

Το Σίλβερστοουν ανήκει στον Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός πανηγύρισε την τέταρτη σερί νίκη του στην ιστορική πίστα, εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα του Σεμπάστιαν Φέτελ και μείωσε τη διαφορά στον βαθμό από τον Γερμανό. Δεύτερος ο Μπότας, τρίτος ο Ραϊκόνεν. Ραντεβού στην Ουγγαρία σε δύο εβδομάδες. Η πρώτη δεκάδα: Χάμιλτον, Μπότας, Ραϊκόνεν, Φερστάπεν, Ρικιάρντο, Χούλκενμπεργκ, Φέτελ, Οκόν, Πέρεζ, Μάσα. 

Μετά την pole position, ο Βρετανός έφυγε καλά στην εκκίνηση, δεν έχασε την πρωτιά ούτε στο πιτ στοπ του και πανηγύρισε άνετα την τέταρτη σερί νίκη του και πέμπτη στην ιστορική πίστα. Μάλιστα, είδε τον μεγάλο αντίπαλό του στη μάχη για τον τίτλο, Σεμπάστιαν Φέτελ, να χάνει αρκετούς βαθμούς.

Ο Γερμανός ήταν στην τέταρτη θέση και δύο γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας έκανε λάθος και είχε τετακέ, με αποτέλεσμα να κλατάρει το μπροστινό αριστερό ελαστικό του, να μπει στα πιτς και να τερματίσει, τελικά, έβδομος, ώστε η διαφορά των δύο πιλότων να μειωθεί στον πόντο.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος αναγκάστηκε επίσης να κάνει πιτ στοπ, αλλά τερμάτισε τρίτος και ανέβηκε στο βάθρο. Μπροστά του ήταν ένας άλλος Φινλανδός, ο Βαλτέρι Μπότας, με τη Mercedes να κάνει το 1-2 από εκεί που έβλεπε μόνο ένα μονοθέσιό της στο πόντιουμ.

Ενδιάμεσα στις δύο Ferrari βρέθηκαν οι Μαξ Φερστάπεν, Ντάνιελ Ρικιάρντο και Νίκο Χούλκενμπεργκ, ενώ πίσω από τον Φέτελ συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα οι Εστεμπάν Οκόν, Σέρχιο Πέρεζ και Φελίπε Μάσα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Τζόλιον Πάλμερ δεν εκκίνησε τον αγώνα λόγω προβλήματος στα υδραυλικά, με τον Κάρλος Σάινθ να τίθεται εκτός, έπειτα από την επαφή που είχε με τον ομόσταυλό του στην Toro Rosso, Ντανιίλ Κβιάτ, τη στιγμή που εγκατέλειψε και ο Φερνάντο Αλόνσο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ