aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΈξαλλος ο Λορένθο στη συνέντευξη Τύπου

Έξαλλος ο Λορένθο στη συνέντευξη Τύπου

Ο Χόρχε Λορένθο ήταν έξαλλος στη συνέντευξη Τύπου και τα έβαλε με την Επιτροπή Ασφαλείας επειδή δεν ήταν όλοι οι αναβάτες παρόντες στη συνάντηση. Απάντηση ο Μάρκεζ.

Με την Επιτροπή Ασφαλείας τα έβαλε ο Χόρχε Λορένθο στη συνέντευξη Τύπου των κατατακτηρίων δοκιμών επειδή δεν του δόθηκε η δυνατότητα να είναι παρών, όπως και πολλοί άλλοι αναβάτες, στη συνάντηση, όπου αποφασίστηκε η αλλαγή στη διάταξη της πίστας σε αυτή που χρησιμοποιείται στη Formula1.

Στη συνάντηση πήγαν οι Μαρκ Μάρκεζ, Αντρέα Ιανόνε, Πολ Εσπαργκαρό, Τζακ Μίλερ, Μπράντλεϊ Σμιθ, Αλβάρο Μπαουτίστα, Αλέιξ Εσπαργκαρό, Αντρέα Ντοβιζιόζο, Τίτο Ραμπάτ και Καλ Κράτσλοου, οι οποίοι συμφώνησαν στην εν λόγω αλλαγή. Έτσι, ο Λορένθο θεώρησε πως του… έκλεισαν το στόμα και εξέφρασε τα παράπονά του τονίζοντας ότι εκεί θα έπρεπε να ήταν άπαντες και να γνώριζαν όλοι για την αλλαγή αντί κάποιοι να ενημερωθούν πιο μετά.

«Μετά απ’ ό,τι συνέβη χθες, η Επιτροπή Ασφαλείας αποφάσισε να αλλάξει τις στροφές μαζί με κάποιους αναβάτες. Εγώ έλειπα από αυτούς. Ως πρωτοπόρος του πρωταθλήματος και πρωταθλητής της περσινής χρονιάς, δεν έλαβα κάποια κλήση να είμαι εκεί και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν ήμασταν εκεί όλοι οι αναβάτες μαζί για να πάρουμε μία τόσο σημαντική απόφαση.

Όλοι έχουμε την επιλογή να πάμε στην Επιτροπή Ασφάλειας, αλλά χθες έγινε ό,τι έγινε, ήταν μία ξεχωριστή περίπτωση. Συνήθως γίνεται στο γραφείο της Dorna, χθες… μετακόμισε στη στροφή 12. Δεν ήξερα τίποτα απ’ ό,τι γινόταν σ’ εκείνη την περιοχή. Επίσης, νομίζω ούτε ο Ντάνι (Πεντρόσα) πήγε, ούτε ο Βαλεντίνο (Ρόσι). Ήταν πολύ αργά, όταν κάποιος μας το είπε.

Για μένα θα ήταν φυσιολογικό να επικοινωνήσουμε όλοι γι’ αυτή την ξεχωριστή περίπτωση για μία τόσο σημαντική απόφαση. Όχι μόνο οι αναβάτες, αλλά όλες οι ομάδες θα έπρεπε να έχουν την επιλογή τουλάχιστον να πουν τη γνώμη τους. Αν ήξερα ότι ήθελαν να αλλάξουν τις δύο στροφές, σίγουρα θα πήγαινα, τουλάχιστον για να καταλάβω πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την ασφάλεια και να πω την άποχή μου.

Δεν γνώριζα τίποτα. Νόμιζα ότι θα διατηρούσαν την ίδια πίστα», είπε ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής. Πάντως, ο Μάρκεζ του απάντησε ακούγοντας τα λεγόμενά του. «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο. Κάθε Παρασκευή έχουμε την επιτροπή ασφαλείας στις 17:30 στο ίδιο μέρος και χθες ήμασταν οι ίδιοι αναβάτες, ως συνήθως.

Ήμασταν περίπου 9-10 αναβάτες και αν έχουμε την ευκαιρία να βελτιώσουμε την ασφάλεια, ο καθένας πρέπει να πάει εκεί (ο λόγος για την 12η στροφή, όπου έγινε το ατύχημα). Σε κάποιες πίστες δε μιλάμε πολύ. Όμως, σε κάποιες άλλες είναι σημαντικό και χάρη στην Dorna πήραμε την ευκαιρία να πούμε τη γνώμη μας για την ασφάλεια. Από τις 17:30 μέχρι τις 18:15 ήμασταν στο γραφείο της Dorna. Μετά πήγαμε να ελέγξουμε τη στροφή 12», είπε ο αναβάτης της Repsol Honda.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ