aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΔύσκολο απόγευμα στο Knockhill για τον Ευτύχιο

Δύσκολο απόγευμα στο Knockhill για τον Ευτύχιο

Μετά από την καλύτερη εμφάνιση στον θεσμό του Porsche Carrera Cup Great Britain στο Snetterton, o Ευτύχιος Έλληνας ταξίδεψε στο Knockhill του Fife της Σκωτίας. Εκεί φιλοξενήθηκαν ο δέκατος και ενδέκατος γύρος του πρωταθλήματος.

Ο Dan Cammish, που επέστρεψε πίσω στον θεσμό μετά που απουσίασε από το Snetterton λόγω της συμμετοχής του σε άλλο αγώνα Porsche το ίδιο σαββατοκύριακο, έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του κατακτώντας την pole position στον πρώτο γύρο και την δεύτερη θέση στον δεύτερο, με τον Charlie Eastwood να ήταν ταχύτερος στα δεύτερα προκριματικά. Ο Ευτύχιος με χρόνο 50.197 τοποθέτησε την δική του Porsche στην όγδοη θέση της εκκίνησης του πρώτου αγώνα ενώ κατέκτησε την ίδια θέση και στα προκριματικά του δεύτερου γύρου του σαββατοκύριακου.

Στον πρώτο αγώνα ο συμπατριώτης μας, εκκινώντας από την όγδοη θέση, πάλεψε με τους Euan και Dan ΜcKay τους οποίους προσπέρασε στον 15ο και 26ο γύρο αντίστοιχα για να πάρει την έκτη θέση στο πέσιμο της καρό σημαίας. Τον πρώτο αγώνα κέρδισε ο Cammish με τον Dino Zamparelli να τερματίζει δεύτερος. Το βάθρο του δέκατου γύρου συμπλήρωσε ο Charlie Eastwood που έχασε την δεύτερη θέση του από την πρώτη στροφή.

Στον εντέκατο γύρο, δεύτερο του σαββατοκύριακου, ο Έλληνας έστρεψε τα μάτια του ψηλά και πίεσε από το πρώτο λεπτό. Μετά από μια έξοδο του Dan McKay, ο Tio άρπαξε την ευκαιρία προσπερνώντας τον ίδιο αλλά και τον Lewis Plato με πολύ όμορφη κίνηση. Παρόλα αυτά στην προσπάθεια του να κερδίσει ακόμη περισσότερα, ο Κύπριος είχε επαφή με τον Euan McKay, σπρώχνοντας τον εκτός πίστας.

Στο πέσιμο της καρό σημαίας ο Έλληνας ήταν στην τέταρτη θέση ωστόσο οι αγωνοδίκες έκριναν σωστό να τιμωρήσουν τον Tio με πρόσθεση 15 δευτερολέπτων στον συνολικό του χρόνο αλλά και αφαίρεση τριών βαθμών, ποινή που σίγουρα είναι πολύ πιο αυστηρή από ότι θα έπρεπε βάσει του αδικήματος στο οποίο υπέπεσε ο συμπατριώτης μας.

Τον δεύτερο αγώνα του σαββατοκύριακου κέρδισε ο Charlie Eastwood ενώ δεύτερος ήταν ο Dino Zamparelli που μάζεψε πολύτιμους βαθμούς εν απουσία του Cammish που εγκατέλειψε δυο γύρους πριν το τέλος της κούρσας μετά από έξοδο που πιθανόν να του κοστίσει ακόμη και τον τίτλο! Η επόμενη συνάντηση του Porsche Carrera Cup Μεγάλης Βρετανίας θα φιλοξενηθεί στην θρυλική πίστα του Silverstone στις 15-17 Σεπτεμβρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ