aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΔύο αγώνες το Σαββατοκύριακο για το πρωτάθλημα Drift

Δύο αγώνες το Σαββατοκύριακο για το πρωτάθλημα Drift

Εξήντα τρεις συνολικά αθλητές θα βρεθούν αυτό το Σαββατοκύριακο στη Λεμεσό για τον δεύτερο και τρίτο γύρο του φετινού παγκυπρίου πρωταθλήματος Drift. Η συνάντηση θα είναι διπλή, με τον ένα αγώνα να διεξάγεται το Σάββατο και τον δεύτερο την Κυριακή.

Χώρος διεξαγωγής θα είναι το λιμάνι Λεμεσού, εκεί όπου το 2013 συγκέντρωσε χιλιάδες φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Στις 63 συμμετοχές συμπεριλαμβάνονται πολλοί νέοι οδηγοί αλλά και πολλοί άλλοι που επέστρεψαν στο χώρο ύστερα από απουσία.

Μεταξύ τους και ονόματα όπως ο περσινός πρωταθλητής Ανδρέας Ανδρέου, ο Πάμπος Χαραλάμπους, ο Νικόλας Νικόλα «Patak», ο Δώρος Φραντζέσκου, ο Γιώργος Χριστοφόρου, ο αθλητής της Monster Energy Χαράλαμπος Τσουρής και άλλοι.

Παράλληλα, στη λίστα συμμετοχών παρουσιάζονται και δεκατέσσερα τουρκοκυπριακά πληρώματα που αγωνίζονται με την Κυπριακή σημαία. Όπως και στον πρώτο αγώνα, έτσι και τώρα συμμετέχουν και τρεις κορυφαίοι οδηγοί από την Ελλάδα. Πρόκειται για τους Χρίστο Χατζάρα, Κώστα Καπότη και Νίκο Τσέλο.

Και αυτή τη φορά οι δύο κριτές του αγώνα προέρχονται από το χώρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Drift Allstars) και πρόκειται για το Βρετανό Niall Gunn και το Λιθουανό Antanas Kyguolis. Θυμίζουμε ότι ο Πάμπος Χαραλάμπους με BMW E30 ήταν ο απόλυτος νικητής της πρεμιέρας του φετινού Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift. Ο αγώνας διεξήχθη στην πίστα Achna Speedway με τη συμμετοχή 46 συνολικά αθλητών. Δεύτερος ήταν Γιώργο Χριστοφόρου (Έλα Κόκο) με το BMW E30 ενώ τρίτος ο περσινός πρωταθλητής Ανδρέα Ανδρέου με BMW E36.

Το σίγουρο είναι ότι οι χιλιάδες των θεατών που θα βρεθούν στο χώρο θα απολαύσουν άπλετο θέαμα και μεγάλο ανταγωνισμό ανάμεσα στα πληρώματα. Για το λόγο αυτό οι διοργανωτές απευθύνουν έκκληση προς του φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των υπευθύνων ασφαλείας του αγώνα.

Το φετινό πρωτάθλημα αποτελείται από πέντε συναρπαστικούς γύρους ενώ η φιλοσοφία του θεσμού έχει φέτος διαφοροποιηθεί. Πιο συγκεκριμένα το Power Drift Club Cyprus μετακινήθηκε από την Ιαπωνική σχολή στην Ευρωπαϊκή του Power Drift.

Χορηγοί του φετινού θεσμού είναι το Monster Energy, τα ελαστικά Μaxxis και τα λιπαντικά ΕΝΕΟS. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι αγώνες Drift  μεταδίδονται φέτος ζωντανά από το ΡΙΚ ενώ στη σελίδα του PDC Power Drift Club Cyprus στο Facebook υπάρχει και σχετικό link για live streaming.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. 1. ΠΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ 20
  2. ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ (ΕΛΑ ΚΟΚΟ) 18
  3. ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ 16
  4. IBRAHIM YUCEBAS 14
  5. ΣΕΡΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ 12
  6. ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΟΤΗΣ 10
  7. ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΣΠΑΡΣΗΣ) 8
  8. ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗ 6
  9. ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΝΤΖΑΡΑΣ 4
  10. ΠΑΜΠΟΣ ΤΣΟΥΡΗ 2
  11. ΝΙΚΟΣ ΤΣΕΛΟΣ 1
  12. KERIM BESOK 1
  13. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΡΙΟΥ (ΤΣΟΔΑΣ) 1
  14. ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑ (ΠΑΤΑΚ) 1
  15. ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ 1
  16. ΔΩΡΟΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΥ 1

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ