Διάταξη F1 στη Βαρκελώνη για Moto GP

Στη διάταξη της Καταλούνια που χρησιμοποιείται στη Formula1 θα τρέξουν για το υπόλοιπο του Γκραν Πρι Καταλονίας οι αναβάτες του Moto GP, μετά τον θάνατο του Λουίς Σάλομ.

Άλλη μία ζωή χάθηκε στις πίστες και αυτό… ταρακούνησε την Επιτροπή Ασφάλειας του Moto GP, αφού σκοτώθηκε ο Ισπανός Λουίς Σάλομ στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών της Moto 2.

Το δυστύχημα έγινε στην υψηλής ταχύτητας δεξιά 12η στροφή, όπου έπεσε ο Σάλομ, με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να αποφασίσουν την αλλαγή διάταξης της πίστας σε αυτή που χρησιμοποιείται για τη Formula1.

Ο λόγος είναι ότι στην F1 πηγαίνουν από το σικέιν και γλιτώνουν την 12η στροφή και οι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας θα χρησιμοποιήσουν αυτή για το υπόλοιπο του Γκραν Πρι της Καταλονίας.

Ωστόσο, η εν λόγω αλλαγή σημαίνει και μικρότερη… έκδοση της δέκατης στροφής, καθώς και μείωση του μήκους από 4.727 σε 4.655 χιλιόμετρα. Πάντως, για να έχουν περισσότερες δοκιμές στη διάταξη της F1, η τρίτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών του Moto GP επεκτάθηκε σε διάρκεια μίας ώρας.

 

ΠΗΓΗgazzetta.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ