aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΔεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Bakkerud στο πρωτάθλημα Rallycross

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Bakkerud στο πρωτάθλημα Rallycross

Πριν από τρία χρόνια στην ίδια πίστα ο Bakkerud κέρδιζε τον πρώτο του αγώνα με Supercar στους αγώνες Rallycross. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που αντιπροσώπευε την M-claw, με νίκη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Supercar και ήταν ένα τεράστιο βήμα στην καριέρα του. Τρία χρόνια αργότερα, και πάλι στην ίδια πίστα ο Bakkerud κερδίζει ξανά, αλλά αυτή τη φορά με την Hoonigan Racing Division και το Ford Focus RS RX.

Αυτή την φορά ο ανταγωνισμός γύρω του ήταν πολύ πιο σκληρός, με τον εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, Sebastien Loeb, να τερματίζει δεύτερος και ενώ τρίτος τερμάτισε ο Timmy Hansen στον μεγάλο τελικό του αγώνα.

Ο θρίαμβος γίνετε ακόμη μεγαλύτερος αν αναλογιστεί κάποιος πως είναι η δεύτερη συνεχόμενη νίκη του για ένα οδηγό που πριν από έξι μήνες δεν ήξερε καν αν θα μπορούσε να συμμετάσχει στο φετινό πρωτάθλημα! Πλέον ο Andreas, μετά και από την νίκη του στο Hell, βρίσκεται τρίτος στο πρωτάθλημα, 27 μόλις βαθμούς πίσω από τον οδηγό της Monster Energy και πρωταθλητή Petter Solberg.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ καλύτερη μέρα. Δεν έχω αντιληφθεί ακόμη το τι έχει γίνει, είναι ένα πελώριο αποτέλεσμα τόσο για μένα αλλά και την ομάδα» δήλωσε ο Andreas. «Αν μου έλεγαν πριν από τρεις εβδομάδες πως θα βρισκόμουνα εδώ με νίκες σε Hell [Νορβηγία] και Holjes [Σουηδία], θα έλεγα πως αστειεύονται».

«Είχα πολύ στενή μάχη με τον Sebastien στον ημιτελικό. Είχα συνεχώς το καθρεφτάκι μου γεμάτο με το αυτοκίνητο ενός εννέα φορές πρωταθλητή! Έλεγα στον εαυτό μου να ηρεμήσει και να κάνει αυτό που ξέρει. Και το τελικός ήταν δύσκολος, πριν καν ακόμη ξεκινήσει μάλιστα λόγο του σεταρίσαμτος του αυτοκινήτου με τον καιρό να αλλάζει συνεχώς. Προς το τέλος σταθεροποιήθηκε ο καιρός ευτυχώς. Αρχικά ήμουν λίγο αργός, έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε νωρίς το joker και να εστιαστούμε στην συνέχεια στο να κυνηγήσουμε τον Timmy και τον Sebastien. Μου ήρθε αμέσως στο μυαλό το τι συνέβηκε πέρυσι εδώ ανάμεσα στον Timmy και τον Mattias (Ekstrom) στην τελευταία στροφή γι’ αυτό αμύνθηκα στο έπακρο μέχρι την καρό σημαία».

Ο Ken Block, που επισκέφτηκε για πρώτη φορά την πίστα αυτή, τερμάτισε 13ος, αποτυγχάνοντας να προκριθεί στα ημιτελικά για μόλις 8 βαθμούς, πίσω από τον Anton Marklund.

Ο πρωταθλητής Petter Solberg δυσκολεύτηκε στη Σουηδία και μετά που κατάφερε, με νύχια και με δόντια, να περάσει στον ημιτελικό, έχασε την τρίτη σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων και δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Για καλή του τύχη, η διαφορά του ιδίου από τον πρωτοπόρο Mattias Ekstrom -που τερμάτισε έκτος- παρέμεινε η ίδια. Επόμενος σταθμός, μετά από το καλοκαιρινό διάλειμμα του πρωταθλήματος είναι το World RX of Canada στις 6 και 7 Αυγούστου.

Βαθμολογία οδηγών (6ος γύρος)

1.Mattias EKSTRÖM 125
2.Petter SOLBERG 120
3.Sébastien LOEB 83
4.Johan KRISTOFFERSSON 83
5.Andreas BAKKERUD 81
6.Toomas HEIKKINEN 70
7.Timmy Hansen 68
8.Robin LARSSON 49
9.Timur Timerzyanov 49
10.Kevin ERIKSSON 47

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ