aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΑτυχία για τον Έλληνα στο Oulton Park

Ατυχία για τον Έλληνα στο Oulton Park

Μετά από δυο πολύ καλά πρώτα σαββατοκύριακα στο Porsche Carrera Cup GB, ο Ευτύχιος Έλληνας ταξίδεψε με την JTR στο Oulton Park για την τρίτη συνάντηση του θεσμού. Όπως φάνηκε από τους πρώτους δυο αγώνες, ο Κύπριος άσσος ανέπτυσσε ολοένα και περισσότερο τον ρυθμό του, κάθε φορά που καθόταν πίσω από το τιμόνι της Porsche του και στο Oulton Park έδειξε πως έκανε ακόμη περισσότερα βήματα μπροστά.

Στον προκριματικό γύρο της πρώτης κούρσας ο Έλληνας προκρίθηκε τέταρτος, μόλις 6 χιλιοστά  πίσω από τον Charlie Eastwood. Στα προκριματικά του δεύτερου γύρου όμως, ο Tio κατάφερε να κερδίσει τον Eastwood, τοποθετώντας το αυτοκίνητο του στην τρίτη θέση, μόλις πίσω από τον δεύτερο, Zamparelli, και τον πρώτο (και πρωταγωνιστή του θεσμού) Cammish.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα προκριματικά διεξήχθησαν υπό συνθήκες βροχής. Η τύχη, ωστόσο, είχε άλλα σχέδια για τον Ευτύχιο. Ο πρώτη στροφή του πρώτου αγώνα έκρυβε ένα χάος για πολλούς από τους οδηγούς, με πολλαπλές συγκρούσεις (ευτυχώς χωρίς οποιονδήποτε τραυματισμό) να έχουν σαν αποτέλεσμα την εγκατάλειψη εννέα οδηγών, συμπεριλαμβανομένου και του Ευτύχιου Έλληνα.

Από όλα τα αυτοκίνητα που εμπλάκηκαν στο συμβάν της πρώτης στροφής, μόνο αυτό του Graeme Mundy μπόρεσε, μετά από επιδιορθώσεις , να επιστρέψει στην πίστα. Μετά από το χάος της πρώτης στροφής του πρώτου αγώνα, κάποιες ομάδες δεν προλάβαιναν να επιδιορθώσουν τις ζημιές στα αυτοκίνητα τους με αποτέλεσμα, από τους 21 οδηγούς που θα εκκινούσαν, μόνο οι 18 κατάφεραν να στήσουν το αυτοκίνητο τους στο grid.

Ο Dan Cammish κέρδισε και τους δυο αγώνες στο Oulton Park, ανοίγοντας μια διαφορά από τον δεύτερο Eastwood στους 11 βαθμούς. Ο Ευτύχιος Έλληνας βρίσκετε όγδοη θέση της γενικής κατάταξης.

Ο Ευτύχιος δήλωσε: «Ο κλωβός ασφαλείας υπέστη σοβαρή ζημιά μετά από το ατύχημα της πρώτης στροφής έτσι δεν μπορούσαμε να τρέξουμε στο δεύτερο αγώνα. Ήμασταν σε θέση να παλέψουμε για βάθρα μετά από την 4η και 3η θέση στην οποία προκριθήκαμε. Είναι κρίμα που τελείωσε το σαββατοκύριακο έτσι και δεν μπορέσαμε να μαζέψουμε βαθμούς. Βελτιώνουμε συνεχώς τους χρόνους μας και πάμε στο Le Mans για την νίκη, μιας και ο σκοπός μας φέτος είναι να εντυπωσιάσουμε με όσες περισσότερες νίκες μπορούμε να μαζέψουμε μέσα σε αυτή τη σεζόν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ