aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑAlonso: «Θα αποχωρήσω αν το 2017 σταματήσω να διασκεδάζω»

Alonso: «Θα αποχωρήσω αν το 2017 σταματήσω να διασκεδάζω»

Το 2017 με τις ριζικές αλλαγές που αυτό θα φέρει στη Formula 1, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του Fernando Alonso για το μέλλον του στο σπορ.

Οι αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς που θα ισχύσουν από του χρόνου αναμένεται να βελτιώσουν κατά πέντε με έξι δευτερόλεπτα στο γύρο τα μονοθέσια τα οποία θα έχουν και διαφορετική εμφάνιση πέρα από αισθητά βελτιωμένη απόδοση.

Όπως αποκάλυψε ο Ισπανός μιλώντας στη γερμανική Sport Bild, σε περίπτωση που η νέα γενιά μονοθεσίων δεν ικανοποιήσει τις προσδοκίες το και σταματήσει να ευχαριστιέται τους αγώνες, θα αποχωρήσει από την F1 και θα αναζητήσει την τύχη του στους αγώνες αντοχής ή στα Indycars.

«Αυτή τη στιγμή εξακολουθώ να χαίρομαι την οδήγηση. Είναι η ζωή μου και το μόνο πράγμα που πραγματικά ξέρω να κάνω καλά», είπε ο 34χρονος δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής για να προσθέσει: «Αν τα μονοθέσια δεν είναι διασκεδαστικά του χρόνου τότε θα αλλάξω σπορ. Στόχος μου είναι να νικήσω κάποια στιγμή τις 24 ώρες του Le Mans». Άλλος ένας σημαντικός αγώνας που θα ήθελε να πανηγυρίσει τη νίκη ο Ισπανός είναι και τα 500 μίλια της Indianapolis, όπως είχε πει σε άλλη συνέντευξή του.

Ο Alonso ρωτήθηκε και για τη Ferrari τονίζοντας για πολλοστή φορά πως δεν έχει μετανιώσει για την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Scuderia στα τέλη του 2014. «Θα ήταν πάρα πολύ επίπονο να τερμάτιζα πίσω από την Red Bull ή τη Mercedes για έκτη ή έβδομη σερί σεζόν. Ήθελα να κρατήσω τις ωραίες αναμνήσεις από τη Ferrari, όχι τις επώδυνες», σημείωσε.

Το συμβόλαιο του Alonso με τη McLaren λήγει στα τέλη του 2017.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ